Per metus SSD diskai atpigo beveik 50 %  (0)

Apie SSD diskų kainų mažėjimą rašyta jau ne kartą. Šiam procesui priežasčių yra keletas: tai ir „NAND Flash“ atminties mikroschemų gamybos tobulinimas, apimčių didinimas bei pakankamai didelė konkurencija. Portalo „Tech Report“ žurnalistai nusprendė atlikti savo tyrimą ir sužinoti, kokios gi SSD kainų tendencijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paaiškėjo, jog labiausiai atpigo tokių kompanijų, kaip OCZ, „Crucial“ ir „Corsair“ SSD kaupikliai. Per metus šių gamintojų produkcija per praėjusius metus atpigo beveik 50 %, o dauguma sprendimų šiuo metu turi rekomenduojamą kainą, kai 1 GB kainuoja mažiau vieno $1. Mažiausiai kainų mažėjimo banga palietė korporacijų „Intel“ ir „Samsung“ produkciją, tačiau pirmoji iš jų turi savo priežastį: čia akcentuojamas būtent geriausias vartojimo charakteristikų (ne tik kaina, bet ir funkcionalumas, patikimumas ir t. t.) derinys.

Vidutiniškai SSD kaupikliai per metus atpigo maždaug 48 %, tačiau klasikiniai standieji diskai vis tiek yra daug patrauklesni, atsižvelgiant į vieno gigabaito kainą. Antra vertus, jei panaši tendencija „NAND Flash“ produkcijos srityje išliks, jau po ketverių metų SSD galės varžytis ne tik pagal tokį parametrą, kaip sparta (čia SSD nuo pat pradžių turėjo pranašumą), tačiau ir talpos/kainos santykį.

Sprendžiant iš SSD diskų kainų Lietuvos parduotuvėse, santykinės vieno gigabaito kainos šiek tiek skiriasi, tačiau tikėtina, jog tai įvyksta dėl šiokio tokio vėlavimo, lyginant su kainų kitimu didžiausiose rinkose. Vienuolikos pirmųjų grafike pateiktų ir mažiausia vieno gigabaito kaina pasižyminčių SSD diskų kainas galite sekti arba palyginti pasinaudodami žemiau pateiktomis nuorodomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: