„Mozilla“ pristatė „Android“ skirtą naršyklę „Firefox 14“  (8)

Kompanija „Mozilla“ pristatė atnaujintą mobiliajai operacinei sistemai „Android“ skirtą „Firefox“ versiją. „Firefox 14“, kūrėjų teigimu, pagaliau tapo greita ir galinga, lyginant su kitomis naršyklėmis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei tikėti skelbiamomis naujovėmis, buvo gana smarkiai optimizuotas programinio varikliuko darbas su „JavaScript“, paspartintas „2D-canvas“ grafikos apdorojimas aparatiniame lygmenyje, praplėstas interneto technologijų palaikymas, atsižvelgiant į HTML5 reikalavimus, taip pat perdaryta naršyklės grafinė sąsaja. „Mozilla 14 for Android“ dabar formaliai palaiko „canvas“, vaizdinės medžiagos, užkoduotos su kodekais „Ogg Thera“ ir „WebM“ (tiesa, H.264 nepalaikomas), elementais, taip pat garso elementus su išskirtinai laisvai platinamais „Ogg Vorbis“ ir PCM. Be to, realizuotos tokios programinės specifikacijos, kaip „WebGL“ ir „IndexedDB“, praplėstas įvairių CSS3 elementų palaikymas.

Saugumo sistema gavo opcijas „Do Not Track“ bei „Master Password“, įdiegtas „HTTP Strict Transport Security“ (HSTS) protokolo, skirto apsaugoto susijungimo patikimumui padidinti, palaikymas. Kūrėjai taip pat pažymėjo galimybę išsaugoti puslapius PDF formatu, pakeitė priedų („LasPass“, „AdBlock“ ir kt.) prijungimo sistemą. Daugiau apie pakeitimus galite perskaityti, pasinaudoję šia nuoroda. Žodžiu, kas dar neišbandė, galite išbandyti jau dabar.

  • Parsisiųsti Firefox 14 for Android: nuoroda
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: