„Google Nexus 7“: oficialus planšetinio kompiuterio anonsas (Video)  (6)

Konferencijoje „Google I/O“ buvo oficialiai pristatytas dar vienas etaloninis paieškos giganto mobilus įrenginys – planšetinis kompiuteris „Google Nexus 7“, kuris pagamintas, bendradarbiaujant su kompanija ASUS.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Planšetė turi 7“ įstrižainės 1280×800 raiškos (216 ppi) ekraną su IPS matrica ir apsauginiu „Gorilla Glass“ stiklu. Aparatinės platformos pagrindą sudaro keturių branduolių „nVidia Tegra 3“ ir 1 GB operatyviosios atminties. Turbūt įdomiausia naujojo „Google“ planšetinio kompiuterio ypatybė yra šio sprendimo kaina – už 8 GB kaupiklį turinčią versiją bus prašoma $199, o kartu bus siūlomas $25 kreditas apsipirkti el. parduotuvėje „Play Store“. 16 GB versija kainuos $249. JAV ir D. Britanijos gyventojams (čia kainos bus atitinkamai £159 ir £199) rezervuoti „Google Nexus 7“ galima jau dabar – tiekimas prasidės po 2–3 savaičių.

Iš kitų aparatinių specifikacijų galima paminėti priekinėje dalyje esančią 1,2 MP raiškos kamerą, "micro USB" jungtį, visą rinkinį įvairiausių sensorių, kurių galima tikėtis iš šiuolaikinės planšetės. Iš ryšio priemonių galima išskirti Wi-Fi 802.11n, "Bluetooth" ir NFC. Deja, nėra 3G modulio (apie 4G versiją kalbėti artimiausiu metu taip pat greičiausiai neteks), taip pat galėjo vietos atsirasti ir "microSD" atminties kortelių skaitytuvui. Aišku, visa tai turėtų kompensuoti įdiegta nauja, taip pat ką tik oficialiai pristatyta mobilioji operacinė sistema "Android 4.1 Jelly Bean".

„Google Nexus 7“ sveria 340 gramų; matmenys – 198,5×120×10,45 mm; planšetė aprūpinta 4325 mAh talpos baterija, kurios turėtų užtekti aktyviam darbui iki 8 val. Kartu „Google“ atstovai pranešė, jog HD vaizdinės medžiagos atkūrimą planšetė „patrauks“ visas 9 valandas, tuo tarpu budėjimo režime galės pralaukti iki 300 valandų.

Kaip ir buvo galima tikėtis, „Google“ planšetinis kompiuteris turėtų tapti vienu iš patraukliausių sprendimų, šiuo metu prieinamų rinkoje. Jei neatsižvelgtume į 3G modulio nebuvimą, įrenginys, iš esmės, turi viską, kas būtina šiuo metu. Kad būtų didesnis suderinamumas su „Nexus 7“ ekranu, „Google“ šiek tiek perdarė „Youtube“ dizainą ir optimizavo informacinį sluoksnį tarnyboje „Google Maps“. Prezentacijos metu taip pat buvo pademonstruotas žaidimas „Horn“ su 3D grafika ir projektas „Madfinger“. „Google Nexus 7“ tapo pirmuoju įrenginiu, kuriame naršyklė „Chrome“ įdiegta kaip standartinė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)