Kodėl „Windows 8“ neteko mygtuko „Start“?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

g3n1us 2012-07-02 22:50
Taip ir buvo developer preview versijoje, kai tai panaikino aš neberadau, kaip grįžti į metro, bet pasinaudojus Start fiziniu klaviatūros mytuku sugrįžo į metro, taip ir grįždavau, tai bent tiek. Bet vien tas faktas, kad apie tai rašomos naujienos, tai iš dalies rodiklis, kad pokyčiai labai drąstiški. Ant tiek drąstiški, kad aš pradedu dvejoti, kad w8 būtų kam nors įdomūs jei juos išleistų ne MS. Sunku bepavadinti w8 windowsais. Dar reikėtų jiems search panašaus į OS X, kai paspaudi CMD+Space ir išmeta paieškos langelį. Aš pats asmeniškai esu labai nusivylęs šia OS, kai iki tol pereidavau prie naujų windows be jokių kėblumų ir neverkiau pereinant prie XP ar Vista, kaip dauguma, o dabar net nenoriu pagalvoti apie perėjimą prie windows 8. Ten man patiko tik tinklapių browsinimas per metro IE, visa kita kažkaip nelabai patiko. Ir taip pat labai abejoju, kad seni windows vartotojai, taip paprastai ir lengvai pereis, nes tai iš esmės nauja OS. OS X daug intuityvesnė naujiems vartotojams ir apskritai, po w8 pasirodymo asmeniškai nominuočiau OS X, kaip geriausią namų vartotojams OS, nes ji tinkama ir pencininkams ir geekams.
Vytax 2012-07-02 22:56
Toks paprastas klausimas Windows fanatikams: Ar nors vienas iš jūsų Metro UI jau naudojate?
KeeperMustDie 2012-07-02 23:04
Aš naudoju jau nuo Consumer Preview - jokiu problemų. Pirma savaite jaučiausi, kaip su sulaužytomis rankomis, bet dabar nejaučiu didelio skirtumo, windowsai kaip windowsai, Tik tiek, kad smagu kartais laiką prastumti su metro žaidimėliais.
g3n1us 2012-07-02 23:15
OK, pabandyk atsidaryti administrative tools ar kaip ten vadinasi.. Aš norėjau per bandymą atsidaryti, tai nusprendžiau, kad aj, gal kitą kartą.. Aišku labai ir nesistengiau ieškoti..
vytaslll 2012-07-02 23:16
Keistoka ta metro sasaja, bent jau kompiuteriuose su pele ir klaviatūra tai tikrai... Galbūt įrenginiuose su touch viskas kitaip, nežinau. Didžiausia turbūt Microsoft klaida ta, kad jie sukūrė Windows'uose "du pasaulius". Logiška - desktop'o visiškai atsisakyti būtų per daug drastiška, bet mano manymu galėjo sukurt kažkokį desktop ir metro hibridą, kuris vis dar turėtų taskbar'ą, bet ant desktop'o būtų nebe dabartinės ikonėlės o naujosios Live Tiles.. O visa kita; langai, lentelės, meniu ir t.t. integruoti Metro stiliumi, bet išlaikomas ir desktop'o funkcionalumas... Pirmą kart išbandžius Developer Preview buvo net šiek tiek juokinga... Dvi Control panel'ės? Du Internet explorer'iai? Du File explorer'iai? (nes Metro sasajoje irgi galima naršyti failų sistemoje) Du Media player'iai? (Kurie net nėra vienas su kitu susieti; paleidus muziką per Metro muzikos grotuvą ir bandant jį valdyt desktop'e tai yra neįmanoma, nes desktop'e veikia Windows Media player'is, kuris groja jau visai kitą muzika ir tai "leidžia mėgautis" dviem dainom vienu metu...) Rimtai? ... Viskas jautėsi taip, lyg būčiau į Windows įsidiegęs kokį naują third party "blizgutį", kuris lyg ir veikia, lyg ir ne ir net nežinai kuiam lange čia geriau pasilikt...
g3n1us 2012-07-03 00:15
O mano manymu windows phone užteko planšetėms, o kompiuteriams reikėjo palikti windows 7 vartotojo sąsają su galimybe įsijungti metro sąsają specialiu mygtuku, kaip senais laikais būdavo desktop piktograma ir visi būtų likę patenkinti, o MS būtų nusprendęs ar toliau verta eiti ta krytimi kuria nuėjo "nepasitarę".
kestutisz 2012-07-03 09:35
Būtent. Jei tokį X'ų interfeisai siūlytų kokie opensource'ininkai tai vistiek būtų "per sudėtinga eiliniam vartotojui", jei Apple - nesąmonė/išsigalvojimas/prievarta/nepagarba, Android - taigi stabdys ir t.t. ir pan. :)
KeeperMustDie 2012-07-03 11:14
Tai reiktu pasidomėti koki interface siūlo opensource'ininkai - yra Ubuntu su Unity, kuris turi dideliu panašumų į Win8 interface'a, buvo žmonių kurie atsisakė Ubuntu dėl to(kas labai keista, nes atrodytu žmonės perėje prie linuxu turėtu turėti sugebėjimą išmokti naudotis nauja sistema ir būti atviresnio mastymo, na bet spėju sustabarėjusių vartotojų yra visur), bet Ubuntu išlieka pati populiariausia distribucija. Tuo tarpu daugelis kitų distribucijų perėjo į Gnome3, kuris yra dar drastiškesnis sąsajos pasikeitimas nei Unity.
Smėlis 2012-07-03 11:41
Jau senokai aš tą W8 bandžiau, bet jei gerai pamenu, tai nors mygtukas ir dingęs, tačiau menu lyg ir ne. Su hot-corner ten gi padaryta. Ar ne?
KeeperMustDie 2012-07-03 11:55
Taip, mygtukas pašalintas bet užvedus pelę į apatinį kairį kampą - parodomas start'o kvadratas.
Creatium 2012-07-03 12:43
Sugalvok tu užvesti pelę į kampą. Kaip ir su dešiniuoju viršutiniu kampu. Kol netyčia nepastūmiau pelės tenai, tai nežinojau kad kažkas ten yra
salemas5 2012-07-07 11:05
Tiesiog daug kas nemegsta pokyciu...