Kodėl „Windows 8“ neteko mygtuko „Start“?  (32)

„PC Pro“ žurnalistams pavyko gauti kompanijos Microsoft komentarą, kodėl vis tik buvo priimtas nevienareikšmiškas sprendimas iš Windows 8 pašalinti ilgus metus užduočių juostoje buvusį mygtuką „Start“ („Pradėti“). Atsakymą konferencijoje Microsoft TechEd Europe pateikė korporacijos viceprezidentas Chaitanya Sareen.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taigi „Microsoft“ duomenimis, kuriuos renka šios kompanijos kokybės gerinimo tarnyba „Customer Experience Improvement Program“, naujoji dabartinės operacinės sistemos „Windows 7“ užduočių juosta buvo labai palankiai priimta absoliučios daugumos vartotojų. Žmonės dažniausiai pritvirtindavo prie jos dažniausiai naudojamų programų piktogramas, vietoj to, kad spaustų mygtuką „Start“.

Tokiu būdu, įprasto mygtuko naudojimo dažnumas smarkiai krito, o „Microsoft“ inžinieriai ėmė galvoti, kaip į tai reaguoti, kokius naujus naudojimo scenarijus būtų galima pasiūlyti įpročius keičiantiems vartotojams. rezultatas mums jau žinomas – mygtuko „Start“ finalinėje „Windows 8“ versijoje nebus visiškai.

Gaila, jog nebuvo pateikta jokių skaičių, kaip smarkiai „sumažėjo“ jau tradiciniu tapusio mygtuko mylėtojų skaičius. Ir kiek milijonų žmonių dėl visos šios modernizacijos patirs nepatogumų.

Aišku, dėl „Metro“ sąsajos ginčytis sunku – tai yra visiškai naujas sprendimas ir senas „Start“ mygtukas galėjo gadinti bendrą „Metro“ koncepciją. Tačiau vis tiek nelabai aišku, kodėl tai trukdė palikti daugeliui įprastą mygtuką palikti aplinkoje su tradiciniu darbastaliu ir tradicinėmis piktogramomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (32)

Susijusios žymos: