Atskleista, kaip "Windows 8" veiks įrenginiuose su ARM procesoriais (Video)  (13)

Kaip naujoji „Microsoft“ operacinė sistema "Windows 8" veiks įrenginiuose su mobiliaisiais procesoriais? Tai, ko gero, yra svarbiausias klausimas, susijęs su šios operacinės sistemos versija „ARM“ įrenginiams: ar OS turės kompiuteriams įprastą darbalaukį, ar labiau primins mobiliąsias sistemas?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Windows“ operacinei sistemai skirtame tinklaraštyje "Microsoft Windows 8" padalinio vadovas Stevenas Sinofsky atskleidė, kad „Windows 8 ARM“ versijoje bus darbalaukis, bet jo funkcijos bus ribotos.

Patvirtinta, kad „ARM“ versijoje veiks „Internet Explorer“ naršyklė („Flash“ nebus palaikoma) ir kai kurios „Office“ programos: „Word“, „Excel“, „PowerPoint“ ir „OneNote“, specialiai pritaikytos veikti efektyviau naudojant bateriją. Bet tai bus vienintelės „tradicinės“ „Windows“ programos, kitų įprastų kompiuterinių programų mobiliojoje versijoje nebus galima paleisti – jos turės būti sukurtos specialiai „Metro“ sąsajai. Vienintelė vieta, kurioje bus galima gauti šių programų – „Windows“ parduotuvė, kuri veiks panašiai kaip ir „iTunes“.

Kartu S. Sinofsky patvirtino, kad „Windows 8 ARM“ įrenginiai pasirodys tuo pat metu, kaip ir kitų tipų asmeniniai kompiuteriai su naująja sistema. Tiesa, kada tai bus, dar oficialiai neskelbiama. Sulaukti visų „Windows 8“ versijų tikimasi šių metų rudenį. Daugiau apie kai kuriuos techninius "Windows 8 ARM" versijos ypatumus žiūrėkite tolesniame video:


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (13)

Susijusios žymos: