„Windows 8“ iš „Windows Server“ paveldės virtualizacijos technologiją „Hyper-V“ (Video)  (0)

Serveriams skirtų operacinių sistemų „Windows Server 2008" ir „Windows Server 2008 R2“ vartotojai puikiai pažįstami su „Hyper-V“ – kompiuterių virtualizacijos technologija. Tiesa, įprastų Windows operacinių sistemų vartotojams iki šiol prieinami tik „Microsoft Virtual PC" sprendimai, savo galimybėmis nusileidžiantys „Hyper-V“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šią situaciją turėtų pakeisti „Windows 8“ pasirodymas su integruotu „Hyper-V“ palaikymu. „Microsoft“ pabrėžia, jog ši technologija jau įrodė, kad yra populiari, ir kompanija nori ją padaryti prieinamą platesniam vartotojų, naudojančių „Windows“ sistemas, ratui.

Mathew John, „Hyper-V“ programuotojų skyriaus vadovas, taip rašo oficialiame „Windows 8“ tinklaraštyje: „Jei trumpai, tai „Hyper-V“ leidžia vienu metu naudotis daugiau nei viena 32 bitų arba 64 bitų operacine sistema viename ir tame pačiame x86 architektūros kompiuteryje. Užuot naudojusios kompiuterio resursus tiesiogiai, operacinės sistemos veikia virtualios sistemos viduje.“

„Norit sėkmingai dirbti su „Hyper-V“, reikia 64 bitų operacinės sistemos su SLAT (Second Level Address Translation) technologijos palaikymu. SLAT – tai funkcija, kurią palaiko visi šiuolaikiniai 64 bitų Intel ir AMD procesoriai. Taip pat bus reikalinga 64 bitų „Windows 8“ operacinė sistema, mažiausiai 4 GB operatyvios atminties. Pati „Hyper-V“ palaiko tiek 32 bitų, tiek 64 bitų operacines sistemas“, – pridėjo M. John.

Taigi iš minėtos „Microsoft“ kalbos galima suprasti, kad nereikia tikėtis „Hyper-V“ palaikymo „Windows 8“ versijose, skirtose ARM sistemoms. Žemiau pateiktame vaizdo intarpe „Microsoft“ atstovas demonstruoja virtualaus maršrutizatoriaus ir virtualios „Windows 7“ sistemos sukūrimą operacinėje sistemoje „Windows 8“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)