Ultrabookų gamintojai baiminasi patentinių pretenzijų iš „Apple“ pusės

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

MindaugasV85 2012-07-06 10:14
Kiekvienam Apple fanui reiktų pirštus nukapot
Fikcija 2012-07-06 10:22
Apple tik naudojasi idijotiskomis istatymu spragomis , toks ispudis kad istatymai priimti viduramziais .
Chronas 2012-07-06 11:07
Patys patentai iš principo yra kvailystė. Rudimentiniai įstatymai, pažiūros ir tradicijos iš viduramžių laikų. Tai ne įspūdis, tai - faktas. Pirmoji tokia nesąmonė užregistruota dar prieš Kristų, nors rimčiau paplito tik Henrio VI laikais. Kad gamintojai bijo Apple kaprizų yra labai suprantama. Apple yra geriausias kapitalistinės kompanijos pavyzdys (elgesiu) pasaulyje. O kas per daug, tas nesveika. Ypač kalbant apie kapitalizmą.
sabotan 2012-07-06 11:49
apple paims ir uzpatentuos airbook stori kiti pc negales tokio storio but
faktas 2012-07-06 12:11
Sugalvok ką nors geriau už patentus.
MindaugasV85 2012-07-06 12:20
Patentuoti galima technologijas, vaistus, o ne dizaino elementus. Kas per idiotų šalis, jei leidžia patentuoti "apvalius kampus", stiklinius korpusus (kažkoks tel gamintojas) ar automobilio duris, kurių vyriai buvo perkelti į viršų (atsidaro į viršų). Tuoj menininkai pradės patentuoti spalvas. Vos ne tas pats, kas išmarginčiau savo namą visokiais raštais, žmonėms tai patiktų, tad nuspręsčiau tokį dizainą užpatentuoti - juk tai mano kūrinys! Dar po kurio laiko atsiras žmogus, kuris sakys aš pats išmokau vaikščioti atsistojęs, tad laikau tai savo kūriniu - patentuojam: nemokėsit tai šliaužiokit.
trapecijus 2012-07-06 12:23
Aišku patentai reikalingi, bet čia jau absurdas. Būtų mano valia tai tokių atskirų elementų kaip pleišto forma neleisčiau patentuoti. Kaip ir storio, dizaino, svorio, formos, ilgio ir pločio santykio. Na o jei jau matosi, kad daroma tikra kopija, tada tegul ginčo pusės keliauja į teismą ir prisiekusieji sprendžia ar "panašėjimo" ribos neperžengtos. Galų gale net jei ir galybė kompanijų imtų ir pradėtų gaminti išvaizda identiškus Apple'ui gaminius, tai vartotojas sugebėtu pats atsirinkti ko jam reikia a kainos, kokybės, baterijos amžiaus, Android, MS, Linux, OSX ir pan.
Shinigami 2012-07-06 13:46
Apple produktai turi tik išvaizda, jei ja kiti gamintojai nukopijuos Apple nebeturės kuo pasigirti Juk visa kita pas juos jau seniai pasenę.
- 2012-07-06 13:55
Geriau yra patentų nebuvimas. O šiaip, reikia tuos patentus stipriai reformuoti. Sumažinti galiojimą iki 5-rių metų, loginėms konstrukcijoms panaikinti patentavimo galimybę, dizainui ir PĮ užtektų autorinių teisių ir EULŲ, patentuoti leisti tik veikiantį! produktą.
faktas 2012-07-06 14:02
Tai jei gyventi geriau be patentų, tai kodėl visuomenė juos sukūrė ir tokiu būdu apsunkino savo gyvenimą?
Chronas 2012-07-06 15:02
apie "Apple karą su Google Android". Net šlykštu, kaip Steve Jobs visur vadinamas "technologjių legenda", kitur - "technologijų genijumi", kai su technologijomis jis nieko bendra neturėjo. Viskas kas jis buvo - tai verslininkas-iliuzionistas. Tiesiog netreniruota akis negeba atskirt triuko nuo magijos. "U mad ifags?"
faktas 2012-07-07 02:59
Šiaip ką tik pastebėjau, kad mano nešiojamas Dell kompas, kuriam 4 metai, irgi yra pleišto formos. Žinoma, ne toks plonas ir gražus kaip Apple MB Air, bet esmė ta pati, nors MB Air linija pradėta leisti prieš 3 metus.
g3n1us 2012-07-07 23:11
Palyginkite naująjį samsungo ultrabook ir macbook air. Wow, kaip keista, negi vėl Samsungas kopijuoja? Taip ir dar ganėtinai žiauriai, skirtumas tik vienas - logotipas ir pora mm storesnis. Net ant dugno dedamos gumos nukopijuotos, tai ką čia kalbėti apie patentus, net nereikia jų, kad paduoti į teismą juos. Suprantama, Jums nemalonu, kad brangių kompiuterių firma bando sustabdyti pigių kopijų plėtojimą, bet įsivaizduokite save Apple vietoje. Jūs sukuriate kompiuterį ir staiga kažkoks "lodaris" tiesiai iš kinijos nukopijuoja Jūsų ilgai ir brangiai kurtą produktą praktiškai viens prie vieno, įkiša kitą OS ir pardavinėja praktiškai už pora šimtų žalio pigiau. Nereikia net brangiausių inžinierių, dizainerių, nieko. Tiesiog nukopijuoji ir kepi.. ) Juk pats brangiausias produkto gamybos etapas yra sukurti tokį, kokio dar niekas nesukūrė ir pasižymėtų savybėmis, kurių niekas iki tol neturėjo, o tai reikalauja labai daug pinigų, geriausių specialistų ir t.t. Todėl aš visai nesistebiu dėl patentų karų, nes kai išleidi šimtus milijonų ant produkto, kurį nukopijuoja ir vėliau konkuruoja su tavimi pačiu tikrai nesuteikia daug optimizmo. Jei Jūs būtumėte Apple savininkai, tai dar ne tiek teismų pereitumėt. Tie keli milijonai ant teismų yra "šūdo verti", kai kalbama apie konkurenciją su produktais, kurie lengva ranka pavogė ne tik idėjas, bet ir brangų darbą.
Thorn 2012-07-08 08:59
Skaudziausia, kad Nobelio komitetas neivertina Apple indelio i zmonijos vystymasi. Ar neakivaizdu, kad uz apvalius kampus ar gumas ant dugno Jobsas turejo buti nominuotas. Juk tai toookios idejos ir toooks brangus darbas.
Chronas 2012-07-08 12:21
Tu bent nujauti kas yra patentai, ką jie daro, iš kur atsiranda? Ar žinai ką reiškia mano pateiktoj lentelėj tie spalvoti brūkšneliai? Žinai kaip/kur/kieno gaminami Apple produktai? Kodėl yra toks kainų skirtumas lyginant su kitais? Bent matęs esi tokį anglišką terminą "R&D", kad jau vadini Samsung "lodariu" (paprašyk mokytojo mokykloj, kad tau paaiškintų tą lentelę)? Atsiprašau, - čia buvo retorika. Aš puikiai suprantu, kad į visus mano klausimus atsakymas yra ne. Tokie jau tie "ifagai": paprasti, ribotų galimybių ir akimirksniu permatomi, kaip ir jų mylima produkcija.
faktas 2012-07-08 12:38
Chrone, man ta diagrama truputį įtartina, nes nematau Canon, kuri yra viena iš lyderių.
Chronas 2012-07-08 12:46
Canon mobiliųjų technologijų lyderė? Perskaityk kiekvieną raidę ant tos lentelės
faktas 2012-07-08 13:03
A, neatidžiai pažiūrėjau. (-:
g3n1us 2012-07-08 20:46
. Tai sakai "ifagai", čia turbūt išminties perliukas? Nuo kada visos verslo tendencingos inovacijos buvo patentuojamos, kiek iš jų pakeitė rinką, kad prikaišioji statisntines patentų diagramas? Kuo skiriasi kuro celės patentas nuo Apple dizaino patento? Kuo skiriasi jų esminė patentavimo paskirtis? Ir aplamai, ką sako tavo diagramos, paaiškink "kvailiams"... Nes ką perskaitei ir intepravai savaip, tai mums neįdomu. Atkreipk dėmesį, kad samsungas turi dafiga patentų, bet kopijuoja apple prduktus, nemanai, kad tai įrodo diagramos absurdiškumą? Čia beverčiai patentai ar pasaulis vis dar toliau neteisingas?
Chronas 2012-07-08 21:53
Išmok dėstyt mintis tvarkingai, nes kažkokia košę čia išdrėbei. Paskaityk, diagramoje parašyta, ką ji reiškia. O rimtai, neturiu tokiam kaip tu laiko čia rašyt daugiau. Nebent ateitų kas ne tokios skystos galvelės ar užsiemantys kokia veikla šioje kryptyje padiskutuot.