Ultrabookų gamintojai baiminasi patentinių pretenzijų iš „Apple“ pusės  (21)

Vargu ar reikia priminti, jog kompanija „Apple“ turi maniakišką polinkį patentais ginti net ir mažiausius savo produktų dizaino elementus. Pastarasis įprotis ne pirmus metus maitina advokatus, kurie priversti spręsti ginčus tarp „Apple“ ir „Samsung“ dėl išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių dizaino. Pasirodo, jog pavojus iš „Apple“ pusės pakibo ir virš ultrabookų gamintojų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Interneto portalas Focus Taiwan praneša, jog Taivano valdžios institucijos konsultuosis su vietos ultrabookų gamintojais, o viso šio sujudimo priežastis – kompanijai „Apple“ išduotas patentas, susijęs su ultraplonų nešiojamų kompiuterių dizainu. Kompanija iš Kupertino užpatentavo nešiojamam kompiuteriui „MacBook Air" būdingą pleišto formos korpusą. Pastarasis dizaino elementas Jungtinėse Valstijose nuo šiol atitinkamų teisės aktų bus ginamas 14 metų.

Teoriškai, jei „Apple“ sugalvos, kad kažkoks Taivano ultrabookų gamintojas pakartojo „MacBook Air“ korpuso formas, tai tokių gaminių importas į JAV rinką gali būti uždraustas. Taivaniečių kompanijos tokio scenarijaus, aišku, baiminasi, o jei bus būtina, ruošiasi apskųsti tokio „Apple“ patento įregistravimo teisėtumą.

Stagnacija tradicinių kompiuterių segmente verčia gamintojus labai daug tikėtis iš ultrabookų ir planšetinių kompiuterių, todėl pagaliai ratuose čia niekam nereikalingi. Antra vertus, dabartinė „Apple“ finansinė situacija leidžia po teismus tampyti praktiškai bet ką neribotą laiką, ir vargu, ar galima tikėtis, jog „Apple“ tuo nepasinaudos, jei pamatys, kad nuolat savo pozicijas stiprinantys ultrabookai jai kelia grėsmę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (21)

Susijusios žymos: