„Intel“ pademonstravo etaloninį antrosios kartos „ultrabook“ kompiuterį  (8)

Besidomintys nešiojamų kompiuterių rinka, gerai žino, jog korporacija „Intel“ ypatingą dėmesį skiria vadinamiesiems „ultrabookams“ – itin ploniems ir lengviems mobiliesiems kompiuteriams, galintiems pasiūlyti neblogą spartą ir gana ilgą baterijos veikimo laiką. Renginyje IDF 2012 pristatyta jau antroji šių įrenginių karta, nors pasaulyje jie vis dar plinta lėtai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Deja, pirmoji ultrabookų karta taip ir nesugebėjo užkariauti vartotojų simpatijų, iš dalies dėl didelių kainų, iš dalies – dėl kiek riboto funkcionalumo (nors šis aspektas gana ginčytinas). Matyt dėl šių priežasčių „Intel“ planuoja kuo greičiau pristatyti antrosios kartos „ultrabook“ įrenginius, kuriuose minėti minusai būtų maksimaliai pašalinti. Tokių „Intel“ ketinimų įrodymu galėtų būti Brazilijos mieste San Paule vykęs renginys IDF 2012 bei jame surengta demonstracija, kurioje vietos „Intel“ padalinio vadovas Fernando Martins parodė „ultrabook“ kompiuterio prototipą, kuriam greičiausiai lemta tapti „etaloniniu“ tokio pobūdžio mobiliuoju įrenginiu.

Kaip ir priklauso ultrabookui, nešiojamasis kompiuteris yra kompaktiškas, taip pat turi lietimui jautrų ekraną, įdiegtą operacinę sistemą „Windows 8“, 22 nm „Ivy Bridge“ architektūros mikroprocesorių. Reikia suprasti, jog tokie „ultrabook“ klasės gaminiai pasirodys vis tik ne anksčiau rudens pabaigos, kadangi tuomet laukiamas oficialus „Windows 8“ finalinės versijos debiutas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: