"Intel" sieks apsaugoti nuo vagysčių visus "ultrabook" kompiuterius  (1)

Milijonai žmonių visame pasaulyje naudojasi nešiojamais kompiuteriais. Mobilusis kompiuteris yra patogus, kadangi jį galima nuolat nešiotis su savimi, tačiau kartu tai yra ir trūkumas: įrenginį galima netyčia pamiršti arba dar blogiau – prarasti ilgapirščių dėka. "Intel" su tokiais kenkėjais rengiasi kovoti, diegdama naujas aparatinės apsaugos priemones.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daug problemų tuomet sukelia ne pačio nešiojamo kompiuterio, o jame esančių duomenų (ypač konfidencialių) dingimas. Tam atvejui kompanija "Intel" siūlo savo problemos sprendimo būdą – "Intel Anti-Theft" (Intel AT) technologiją.

Kaip teigia Singapūre veikiantis tinklalapis "VR-Zone", išleidus mobiliuosius "Ivy Bridge" mikroprocesorius ir atitinkamą jiems skirtą platformą, "Intel" ketina įdiegti "Anti-Theft" palaikymą visuose nešiojamuose kompiuteriuose, išskyrus tuose, kurie turės biudžetinius mikroschemų rinkinius (pastarieji paprastai atpažįstami iš raidžių „HM“, pavyzdžiui, kaip dabartiniai HM65 ir pan.). Savo ruožtu, "ultrabook" kompiuteriams šis ribojimas bus neaktualus, tokiu būdu kiekvienas šios kategorijos mobilusis vartotojas bus „apsaugotas“ nuo vagystės.

Priminsime, jog "Anti-Theft" technologija pavers nešiojamą kompiuterį "atsarginių dalių" kratiniu, jei nebus žinomas specialus atblokavimo kodas. Priklausomai nuo pageidavimų ir galimybių, apsauga galima tiek lokaliai, tiek ir online režimu). Nusikaltėliams nepadės nei standžiojo disko keitimas (pastarajame duomenys bus patikimai užšifruoti), nei BIOS atnaujinimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)