Siekdamos sumažinti „Ultrabook“ svorį, „Acer“ ir „Asus“ korpusus gamins iš organinio stiklo  (6)

2012 m. pradžioje kompanija „Acer“ išleis 15" „ultrabook“ klasės kompiuterį, kuris turės stiklo pluoštu sustiprintą plastikinį korpusą. „Acer“ pavyzdžiu turėtų pasekti ir kompanija „ASUSTek Computer“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis preliminaria informacija, abu gamintojai korpusų tiekėju pasirinko tą pačia kompaniją „Mitac Precision Technology“. Kiek anksčiau „Acer“ planavo išleisti 15“ modelius dar šių metų IV ketvirtį, tačiau jų anonsą nutarė atidėti 2012 m. dėl nepalankios situacijos rinkoje. „Acer“ ultrabook kompiuterių su stiklo pluoštu sustiprintais plastikiniais korpusais surinkimu užsiims kompanija „Compal Electronics“.

Minėtų korpusų kaina yra apie $5-10 mažesnė nei tų, kurie pagaminti iš aliuminio lydinio, o turinti omenyje ir kitas papildomas gamybos sąnaudas, skirtumas gali siekti ir $20. Antra vertus, rinktis plastikinius korpusus ultrabook’ų gamintojai priversti ne tik dėl kainos, bet ir dėl aliuminio korpusų deficito, kurio kaltininkas yra ne kas kitas, o kompanija „Apple“, jau iš anksto rezervavusi itin didelius jų kiekius. Gamybos pajėgumų deficitas kitus gamintojus kartu su „Intel“ ir privertė ieškoti alternatyvų. Viena iš jų ir tapo kompanijos „Mitac“ sprendimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: