„Acer“ įkūrėjas pataria „Microsoft“ užsiimti savo reikalais  (3)

Steve'as Ballmeris nusprendė, Steve'as Ballmeris padarė. Ir niekas iš „Acer“ ar kitų kompanijų, panašu, jo neįtikins priešingomis idėjomis, nebent tai akivaizdžiai įrodytų pati rinka.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanija „Acer“ praėjusiais metais gana smarkiai prašovė su savo asmeninių kompiuterių strategija, todėl didžiausių pasaulio kompiuterių gamintojų reitinge antrą vietą užleido kinų kompanijai „Lenovo“. Tačiau tai nesutrukdė neužsilaikyti trečioje vietoje ir nukristi į ketvirtą. Akivaizdu, jog problemos slypėjo planavime, o už jas jau atsakė buvęs „Acer“ vadovas Gianfranco'as Lanci'is. Aišku, savos klaidos niekada netrukdė ieškoti svetimų trūkumų.

Štai, pavyzdžiui, „Acer“ viceprezidentas Oliveris Ahrensas buvo išsakęs savo nuomonę, jog kompanijai „Microsoft“ nederėtų užsiimti planšetiniais kompiuteriais „Surface“. Neva programinės įrangos gigantui dabar visa galva nerti į tokius reikalus, kaip garantinis palaikymas, platinimas ir kita, kas susiję su „geležies“ pardavimu. Ne dėl to, kad visa tai yra nenaudinga, tačiau programinės įrangos pardavimai (operacinės sistemos, biuro paketai ir t. t.) kompanijai „Microsoft" atneš žymiai daugiau pajamų, tuo tarpu išlaidos – žymiai mažesnės. Štai tokie patarimai. Tačiau tai dar ne viskas.

Acer įkūrėjas Stanas Shihas visai neseniai viešai dalino korporacijai „Microsoft“ skirtus „gerus patarimus“. Dabar panaudota gana teisinga tezė, jog tarp studentų nešiojami kompiuteriai bus daug populiaresni, nei planšetės. Visi tie, kurie daug dirba, kurdami „turinį", o studentai – tai didžiulė, o gal net ir pagrindė tokių vartotojų kategorija – mieliau rinksis nešiojamus kompiuterius su normalia klaviatūra.

Su šiuo teiginiu sunku nesutikti. Rašyti referatus ir kursinius darbus su fizine klaviatūra daug lengviau, nei su jutikline (o gal kas nors tai sėkmingai atlieka, pavyzdžiui, su „iPad“ ar „Galaxy Tab“?). Aišku, jei programų kokybė aukštosiose mokyklose kris iki tokio lygio, jog užteks sudėlioti varneles šalia iš anksto paruoštų atsakymų variantų, tuomet planšetinis kompiuteris taps pačiu mieliausiu daiktu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: