„Bing“ paskelbė apie sąjungą su enciklopedija „Britannica Online“  (0)

Microsoft paieškos sistema „Bing“ paskelbė sudariusi sutartį su „ Britanikos enciklopedija“ (Encyclopaedia Britannica), kuri leis paieškos rezultatų puslapyje iš karto matyti trumpą informaciją iš šios enciklopedijos interneto portalo „Britannica Online“ paveikslėlį, trumpą aprašymą, taip pat ir nuorodas – „Wikipedia“, „Freebase“, „Qwiki“, kuriomis sekant galima rasti detalesnę informaciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atrodo, kad šis susitarimas yra susijęs ne tik su „Bing“ noru vytis „Google“ paieškos sistemą, bet ir su vis didesne „Wikipedijos“ konkurencija Britanikos enciklopedijai.

„Google“ panašią sistemą, pavadintą „Knowledge graph“ su šūkiu „things, not strings“, pasiūlė jau gegužės mėnesį – ji dešinėje ekrano pusėje parodo detalesnę informaciją apie pasirinktą paieškos nuorodą.

Toks susitarimas „Encyclopaedia Britannica“ kol kas yra pirmasis. Beje, „Encyclopaedia Britannica“ šių metų kovo mėnesį paskelbė, kad spausdintinė šios enciklopedijos versija daugiau nebus leidžiama – popieriniai leidiniai, net ir tokie prestižiniai, užleidžia vietą savo elektroninėms kopijoms internete.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MokslasPlius
MokslasPlius
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)