Viena prieš visus: Apple užpatentavo multisensorinę įvestį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vyckas 2012-07-24 16:09
Tik šiuo atveju obuolys užpatentavo rato sukimąsi. Aš kaip vartotojas negulu kryžium už jokias korporacijas. Man neįdomu ar jos uždirbs milijardus, ar turės nuostolių ar bankrutuos. Tegu vagia ir kopijuoja viena kitą ar daro kanori. Aš noriu turėt naujausia ir geriausia. O tokie idiotiški patentai tam trugdo.
g3n1us 2012-07-24 16:40
Nepastebėjau, kad jie draustų naudotis touchscreenais ar apribotų panaudojimo galymybes kurios buvo naudojamos prieš tai. Jie net po Larry išdavystės buvo pasakę. Gerai, bet jei jau kuriat, tai bent nekopijuokite nuo mūsų. Iš pradžių taip ir buvo, bet vėliau pradėjo kopijuoti ir dėl to kilo patentų "karas", nes jau pasimokė su MS, jie irgi nukopijavo jų OS GUI. Vėliau argumentuodami, kad GUI sukūrė ne Apple, o xerox. Tai tiesa, bet Apple buvo įsigijusi teisę naudoti visą informaciją, kurią turėjo xerox, MS neturėjo. Galit pykti ar būti nepatenkintais, ar išvadinti mane fanatiku, bet garantuoju, kad šį kartą Apple padarys viską, kas įmanoma iš jų pusės, kad priverstų konkurentus kurti savo inovacijas ir eiti savo kryptimis, o ne persekioti iš paskos. Konkurencija yra gerai, bet ne tada, kai inovatorius sodinamas. Įsivaizduokite kokia puiki būtų konkurencija, jei konkurentai nekopijuotų vieni kitų, o eitų skirtingomis kryptimis. Ir galit nepasakoti nesamonių, kad nebėra kitų krypčių, nes jų yra ir gan daug. Įmanoma sukelti revoliuciją net toje pačioje smartfonų rinkoje, kaip tai padarė iPhone.
Arthuras 2012-07-24 16:46
Kažkaip man su tais patentais kreivai žiūrisi. Kažkoks mokslininkas išrado, o dabar Apple patentuos kaip savo? Absurdas.
Swift RR 2012-07-24 17:26
d*bilai tie apple
deivec 2012-07-24 17:49
juokdariai... eisiu uzpatentuosiu irengini - telefona.....
deivec 2012-07-24 17:52
MANAU PASAKEI REALYBE.....SU PATENTAIS NUGRYBAUTA.TOTALIAI....ANKSCIAU PATENTUODAVO PVZ...GARO VARIKLI...PVZ VIDAUS DEGIMO VARIKLI... O DABAR PATENTUOJA TRIUSIKUS GUMYTES....TA PRASME NET NE EVOLIUCINIUS DALYKUS PATENTUOJA...NES KAI KURIE IS TO GYVENA...KAIP PARAZITAI....
azotas 2012-07-24 18:31
Uzpatentuosiu kandonus, pantalonus kas nusipirks tas man tures sumoket daly mokescio
g3n1us 2012-07-24 18:49
Užpatentuok. Jau vienam diskutuotojui, kažkurioje temoje sakiau, bet pasikartosiu, tai bus tau brangi, bet gera pamoka apie patentus.
mygatukas 2012-07-24 18:59
Ačiū Dievui, kad gyvenam Europoj. Čia Apple fintai retai kada praslysta.
g3n1us 2012-07-24 19:30
Esi optimistas, jei tikiesi, kad visi ims kurti produktus tik Europai, nes šiaip jau JAV yra vienas didžiausių pasaulio vartotojų (suvartoja kažkur puse pasaulio išteklių), todėl visi orientuojasi į juos. Vargu ar kas išleidinės produktą, kuris skirtas tik Europos vartotojams, nes tai smarkiai sukeltų savikainą ir smarkiai pristabdytų pardavimus, nes amerikoje rasti žmonių, kurie keičia telefoną dėl kelių smulkmenų nėra taip sudėtinga. Ne veltui JAV yra holivudas, daugiausia muzikos žvaigždžių, NASA ir silicio slėnis. Net Ilja Laurs su savo getJar persikėlė į JAV. Visi nori amerikiečių, ši publika brangiausia ir kol kas vertingiausia pasaulyje.
1hitkillhack 2012-07-24 19:45
g3n1us o tu ne optimistiškai visada palaikai obuolį visose temose? net juokas ima kaip tu kiekviena karta ieškai nauju argumentu už apple... ir nesvarbu apple tada būna geri, ar blogi Nors kartą bandei pažiūrėti i esmę ne kaip apple apsėstas žmogus, kuris i bet koki pasakymą prieš apple vertintu neadekvačiai? Jeigu čia esi pasiginčyti, arba trūksta dėmesio tada pilnai suprantu tave
Mauras Klajoklis 2012-07-24 20:33
90% komentatorių gali ramiai grįžti į Delfį. Belieka tik padėkoti tokiems kaip g3n1us, kurie bent jau bando įvertinti straipsnį ir nušviesti savo poziciją atverdami galimybes diskusijoms. Nematau jokios prasmės, kaip daro dauguma komentatorių, kai jų nuomonė nesutampa su komentuojamu įvairiai, užsipulti pašnekovą, kad jis to ar ano fanas.
faktas 2012-07-24 20:42
Na keista, nes visai neseniai skaičiau, kad šio išradimo nuosavybė priklauso Apple. Gal Apple tiesiog nusipirko tai panašiai kaip Siri?
g3n1us 2012-07-24 20:43
Ne, tiesiog čia susirenka daug heiterių, kurie akivaizdžiai nusikalba. Iš vieno sakinio matosi, kad nežino nei patentų prasmės, nei tai kaip jie registruojami, nei kodėl registruojami. Mėtosi belekokiom frazėm, nemokėdami įvertinti realios visapusiškos situacijos. O ir nesu kažkoks fanatikas, iš esmės visose su apple susijusiose diskusijose noriu pasakyti, kad konkurentai turėtų siekti inovacijų ir eiti savo kryptimis, kas visiems išeitų į naudą. Štai puikus pvz.: http://www.fwd.lt/2012/naujienos/samsun ... efonu-link arba google glass. Nokia morph koncepcija irgi atrodo puikiai, kuri galėtų iš esmės pakeisti mobiliuosius telefonus, kaip ir iPhone, bet nokia gi ką tu.. Mes gigantai, mums nebaisu... Nekišo pinigų į revoliucijų kėlimą ir nuspyrė į šoną juos pačius. Vieni kopijuoja, o kiti stengsis sukurti kažką dar geresnio. Aš už tai, kad visi kurtų kažką naujo ir geresnio. Lai kuria visi kažką savo, kad galėtų konkuruoti su visa prekių grupe, o ne konkuruoti su pigesnėmis kopijomis. Tai išeitų į naudą visiems. Visi gali eiti savo kryptimis. O heiteriai nelabai įsivaizduoja kitų krypčių, tai ir verkšlena, kad dėl visko kaltas Apple, su kuo nenorėčiau sutikti, tai ir aiškiai pasakau, kad nusišneka. Iš čia ir kyla "tu fanatikas, tu toks anoks"... Žodžiu subjektyvumo daugiau nei norėtųsi. Kai kas nors pasuks savo kryptimi ir parodys kažką naujo, tada atėjęs ir pasakysiu savo nuomonę, o ne vien kritikuosiu nemokšas. Čia ir yra visa esmė. O diskusijos, tai dažniausiai kyla dėl tų pačių neapgalvotų žodžių, kaip šiuo metu akivaizdus patentų prasmės, naudos ir tikslo neišmanymas arba šimtaprocentinis subjektyvumas ar heiterizmas be prasmės. Aš palaikau apple tik už tai, kad jie visada bando padaryti kažką revoliucinio, sujungti kelias technologijas ir siekti idealumo, o ne aklai kopijuoti viską. Jie niekad nebuvo technologijų gigantė, bet visada buvo revoliucijų sukėlėja tam tikrose produktų kategorijose. Juos nukonkuruoti tikrai neturėtų būti sunku, jei vietoj kopijavimo sukursi kažką geresnio, bet ne, visi užuot kėlę savo revoliucijas kopijuoja ir eina iš paskos. Gėdingai žemas lygis, kaip technologijų kūrėjų gigantams, kaip samsung, todėl kritikos jiems negailėsiu, o ypač tarp mobiliųjų telefonų. Valkatos nelaimingi, gaili pinigų sukišti į revoliucijas. Apple iš bankroto sugebėjo išlipti, o tie sėdėdami ant aukso puodų ir turėdami krūvas mokslininkų ir technologijų eina numintais takais, užuot kūrę revoliucines inovacijas. Man tai nepatinka, aš noriu rinktis tarp dviejų visiškai skirtingų produktų, o ne tarp originalo ir kopijos. Todėl geriau jau vadinkit fanatiku, nei nusišnekėkit apie patentus, jei net nežinot jų tikslo ir prasmės. Jei ne jie, tai dar labiau sulėtėtų technologijų pažanga, nes vienas sukuria, kiti nukopijuoja. Bankrutuoja inovatorius, klesti kinai. Tris kart valio!
vyckas 2012-07-24 20:55
. "pinch-to-zoom" nėra naujos kartos procesorius, ar ekranas, kurio R&D kainavo dešimtis milijonų ir reikalingi patentai norint apsaugot investicijas.
g3n1us 2012-07-24 21:22
Sudominai, papasakok dabar ką nukopijavo iOS, nes kiek žinau iPhone atsirado tik dėl to, kad matė ką galima pakeisti ir jiems pavyko sukelti revoliuciją. To geriausias pavyzdys yra Nokia ant bankroto krašto. O symbian jau laidotuvėse. Kažkodėl Android nesukėlė revoliucijos mobiliuosiuose, o tik atėjo iš paskos Apple surinkdami ūbagus už vartų. Jei ne Apple, google tikrai nebūtų net pradėjus kurti Android. Todėl kiekvienas Android vartotojas turi dėkoti Apple. Larry žinojo slaptus duomenis apie iPhone, dėl to ir supyko Jobsas. Jo nepadavė į teismą vien iš pagarbos, nes tai ne tik idėjos vagystė, bet ir plagijavimas sukuriant konkurenciją įmonei kuriai atstovavo. Nafik tam androidui vapšė reikėjo ten lysti? Suprasčiau jei būtų sukūrę google glass ir konkuravę su išmaniaisiais. Va čia tai pagarbos vertas žingsnis būtų. Pasidomėk daugiau, Larry tebegraužia sąžinė, kad taip pasielgė. Bandė susitaikyti su Jobsu iki pat jo mirties. Manau, daug dar sužinosite ko nežinote, kai išleis biografinį filmą pagal biografinę knygą, kurios Jobsas niekad neskaitė ir buvo susitaręs su rašytoju, kad neskaitys ir visiškai nesikiš į jos rašymą ir pats liepė parašyti visas blogas jo savybes. Jis pats net skambinėjo savo priešams ir įtikinėjo pašnekėti su rašytoju ir išsakyti nuomonę, kad rašytojas galėtų susidaryti objektyvią nuomonę. Sužinosit ir apie Android, ir iš kur atsirado, ir kodėl prasidėjo patentų karai ir visų smulkmenų patentavimai. p.s. Eik, skaityk kitus komentarus. Kiek galima kartotis? Kaip žirnius į sieną...
vyckas 2012-07-25 00:51
Apie ką tu čia išvis? Visiska rinkos monopolija buvo Jobso šlapias sapnas. Ačiū dievui jis tik ir liko sapnas, nes atėjo Google ir įlindo su androidu. O L.Page su Google padarė tai, ka Apple daro jau ilgus metus - paėmė idėją ir ją pritaikė pagal save. Bet tai tik idėja, ir greičiausiai net ne Apple sugalvota. Dėl šito galiu ir klysti, bet kiek žinau dabar androidas nepažeidžia nė vieno Apple patento. Taigi ką būtent Google nukopijavo/pavogė iš Apple. Apple buvo pirmieji, tačiau kas verčia tave manyti, kad jie būtų buvę vieninteliai. Jobso biografijos skaityt neketinu, tiesos ten nerasi, bet jei nori kažką papasakot pirmyn. Ir apskritai kuo visa tai susiję? Kadangi matau esi gerai susipažinęs su revoliucijom ir patentais, išvardink bent kelis Apple revoliucinius patentus, kurie išvydo dienos šviesą. Tokie kaip "overscroll bounce" nesiskaito kuo maloniai naudojasi daugybė samsung vartotojų. + samsungui už tai. Gal gali paaiškint tokių patentų prasmę, nes kaip supratau iš ankstesnio pranešimo, tu ją puikiai supranti.
g3n1us 2012-07-25 01:00
Klysti, už patentų pažeidimą neseniai Apple paprašė daugiau nei 2 milijardų, čia po to, kai liepė atsiprašyti samsung viešai. Toliau, apple kopijavo, bet ne tiesiogiai. Jų dizaino įkvėpėjas yra Braun firma, o ne kompiuterių gamintojai. Jie daug ką kopijavo nuo geriausių, bet dažnai tai būdavo visiškai nesusiję su tuo ką ruošiasi kurti. Android pasekė apple pėdomis tiesiogine to žodžio prasme ir tiek.. Dėl idėjų, tai jiems daug nereikėjo, jie kartais tiesiog esamus produktus. Esmė yra tame, kad Android patobulino ta pačia kryptimi, kaip Apple, nukopijavo dėl to ir įvyko patentų karai ir smulkmeniški registravimai jų, nes norėjo sustabdyti ėjimą iš paskos.
Thorn 2012-07-25 09:22
Ejimas is paskos nebutinai yra draustinas dalykas. Normalu, kai vienai degalinei nuleidus kainas kitos daro ta pati ar vienai parduotuvei paskelbus akcijas sezoninems prekems kitos seka is paskos. Todel ir Samsungui savo parduotuvese sienas nudazius baltai, padarius planseciu remelius juodus, ikonkes kvadratines, as nematau cia nieko draustino, net jei tai "Apple sekimas". Mes cia snekam apie patentus, o vienas patento isdavimo kreiteriju - neakivaizdumas. Stai tu ir pasakyk, koki konkreciai Apple neakivaizdu isradima Samsungas nukopino?
g3n1us 2012-07-25 13:35
Paskaityk "Faktas" dalyvio pirmą žinutę šioje temoje.