Viena prieš visus: Apple užpatentavo multisensorinę įvestį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arthuras 2012-07-25 13:38
Tai, kad capacitive nepriklauso Apple. Tai kaip čia yra?
g3n1us 2012-07-25 13:55
Interpretuok kaip nori, bet niekas iki Apple to padaryti nesugebėjo arba nenorėjo ir nedarė. Dabar kai kurie iš tų tinginių, kurie sėdėjo ant monopolijos, o ne inovacijų, tai sėdi ant bankroto ribos.
Thorn 2012-07-25 14:42
Multitouch? Skaitom wiki (http://en.wikipedia.org/wiki/Multi-touch): Mainstream exposure to multi-touch technology occurred in 2007 when the iPhone gained popularity, with Apple stating they 'invented multi touch' as part of the iPhone announcement, however both the function and the term predate the announcement or patent requests, except for such area of application as capacitive mobile screens, which did not exist before Fingerworks/Apple's technology (Apple filed patents for in 2005-2007 and was awarded with in 2009-2010).
g3n1us 2012-07-25 15:39
Nustojai kopijuoti ties pačia įdomiausia vieta. Manau, kad painiojiesi. Multi touch gali užpatentuoti, kad ir dabar, jei tai bus naujoviškas būdas, tarkim "protingas" stiklas. Gali net ir pavadinimą naują sugalvoti, kaip smart feel. Niekas nepatentuoja pačios idėjos, kaip pvz. kelionė laiku, o patentuoja kelionės laiku mechanizmą. čia tik vaizdingas pavyzdys, nes nepavyks užpatentuoti laiko mašinos, nes tecnologijos to neleidžia įgyvendinti, o tai prieštarauja patentų registracijos taisyklėms, geriausiu atveju gali konceptinės laiko mašinos tam tikros funcijos ar dalies mechanizmą užpatentuoti. Dar galima užpatentuoti ir patentui patentą. Patikėk, ten niekas nepatentuoja to ko negalima ar jau užpatentuota. Ne veltui patentavimas užtrunka kelis metus. Ir kartais tai susilaukia neigiamų pasekmių po patvirtinimo, nes iki jo patvirtinimo jau panaudojo kažkas, o tai reiškia, kad gali iš jo reikalauti pinigų, kaip kompensacijos. Žinoma, JAV patentų sistema yra pasenusi ir reikalauja pataisų, tai daroma, bet tai užtruks dar, o EU patentų sistema yra jaunesnė ir geresnė. JAV ruošiasi daryti panašiai, kaip Europa. O visa ta panika yra vienas didelis trolis, nes tikrą muti touch naudojo tik Apple, o kiti programinius (jei nesimaišau), todėl vargu ar bus teismai, o tuo labiau laimėti.
Thorn 2012-07-25 16:08
Ir kuom Apple budas naujoviskas? Tiek multitouch, tiek capacitive israsta ne ju. Kokios nors naujos medziagos?
g3n1us 2012-07-25 16:12
Gal tu atsiversk patentus pagaliau, nes buri iš "kavos tirščių".
vyckas 2012-07-25 19:22
2 mlrd. paprašė iš Google ar samsungo(touchwiz)? aha. Android pradėta kurt dar 2003 metais. Ir dabar neskaitant to, kad abi yra mobiliųjų telefonų operacinės sistemos, daugiau panašumų nelabai turi.
g3n1us 2012-07-25 21:28
Samsungo.
moo 2012-07-26 07:41
Truputis smalsaus OT: g3n1us, kartais anksčiau tamstos nick'as nebuvo paprastas_zmogus?
g3n1us 2012-07-26 12:37
Tam yra skirtos asmeninės žinutės, bet ne. Šiame forume daugiau mano žinučių nėra apart šio vardo.
Creatium 2012-07-27 15:52
Pusė komentarų iš serijos "nesupratau ką straipsnyje parašė, bet pakomentuosiu". Labai geras pavyzdys buvo su ratu ir padangomis. Viena yra išrasti ratą, visai kita yra sugalvoti tą ratą "aprengti" padanga ir pritaikyti važiavimui asfaltu. Ir nėra čia prasmės ginčytis dėl reikšmės ar idėjos genialumo. Joks kūrėjas nekiš milijonų į kūrinį, kurį vėliau visi galės laisvai kopijuoti, nebent jis specialiai dalinimui jį kuria ir iš to gaus naudos. Niekas šiais laikais nėra daroma šiaip sau. Pagrinde visur siekiama naudos. Kol vieni naudos siekia išrasdami, tobulindami ar kurdami naujas technologijas, tol kiti eina iš paskos ir bando nusigriebti likusius likučius viską kopijuodami. Kas daugiau, kas mažiau. Jeigu Apple pirma sugalvojo (nežinau ar tikrai ji sugalvojo, tik pvz.) "pinch to zoom", tai kodėl ji neturėtų to metodo užpatentuoti? Ne ji kalta, kad niekam daugiau į galvą nešovė taip padaryt. Esmė paprasta. Kas pirmesnis - tas gudresnis.
vyckas 2012-07-27 17:01
kiti tiksliai kopijuoja? Ar tu isitikines, kad kiti gamintojai naudoja tokias pat multitouch technologijas? tas "pinch-to-zoom" tera 2 pirstu kombinacija. Kokia technologija cia apple isrado? Ir kiek milijonu tai kainavo.
g3n1us 2012-07-27 19:21
Man gaila tavęs. Jie daug panaudojo smulkmenų dėl kurių baigia bankrutuoti tokios monopolinės įmonės, kaip Nokia. Jie neinvestavo į vieną smulkmeną, jie investavo ir vis dar investuoja šimtus milijonų į iOS įrenginius, kuriuose yra daug smulkmenų, o jos iš esmės pakeičia išmaniųjų telefonų rinką ir tuo pačiu sukuria planšečių rinką, kurios niekas nesugebėjo "išjudinti" iki tol. Tu bent suvoki, kad jei ne apple, tai pasaulis atrodytų visiškai kitaip? Gali džiaugtis, kad kopijuoja, bet negali to pateisinti, kad ir kaip norėtum.
vyckas 2012-07-28 10:51
Kaip matai tokių įrenginių kokius turime dabar, išpopuliarėjimo jau buvo tikimasi kai dar niekas nebuvo girdėjęs apie iphoną ar androidą. Tai kas per smulkmenos, dėl kurių bankrutuoja Nokia? Iškyrus tą, kad Nokia per vėlai prabudo.
g3n1us 2012-07-28 14:27
Tu nuoširdžiai ignoruoji viską, o tada reikalauji kartotis. OK, retina display, jei atitrūkstant nuo iphone ir ipad temų, tai macbook pro retina - vienas galingiausių kompiuterių pasaulyje, kuris įtelpa į ultrabook dydžius, macbook air buvo nekopijuojama korpuse konstrukcija gan ilgai, niekas nesugebėjo inžineriškai pagaminti tokius kompiuterius. Plrmieji sugebėjo pagaminti ploniausią ne tik kompiuterį, bet ir planšetę, kas iš esmės sukėlė revoliuciją sukurdami naują planšečių rinką ir t.t. Paskutiniu metu dauguma velkasi iš paskos apple, o kas nesivelka eina link bankroto.
vyckas 2012-07-28 15:39
, o ne kas plonesni laptopą pagamino. P.S. "Retina display" yra Apple trademarkas ekranams su aukšta rezoliucija. Pačius ekranus gamina LG ir Samsungas.
g3n1us 2012-07-28 16:42
Kita kart ir nesivarginsiu, nes klausi apie technologijas/patentus, o kai pasakau retina display pasakoji kieno gamykloje jie gaminami... Žinok gaminti nuo išrasti ar sukurti yra kardinalūs skirtumai. Ar tuoj pradėsi pasakoti, kad gamyklos stovi kinijoje, tai apple yra ne amerikiečių kompanija ar pan.? Būtent tie macbook air turi savo patentus ir šis kompiuterio sukūrimas reikalavo labai išmanių ir sudėtingų inžinerinių sprendimų. Juos atlieka darbuotojai, kurie greičiausiai uždirba daugiau per mėnesį, nei tu per kelis metus.