„Nokia“ įsigijo fotografijos technologijų bendrovę „Scalado“ (Video)  (9)

Birželį „Nokia“ pranešė, kad kompanijos planuose yra fotografijos technologijų bendrovės „Scalado“ įsigijimas, o šiandien „Nokia“ oficialiai pareiškė, kad jie įsigijo „Scalado“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ši kompanija jau ir seniau dirbo su „Nokia“ tačiau nuo šiol „Scalado“ taps vienu iš pagrindinių „Nokia“ skyrių, kuriuose dirbama su fotografijos technologijomis. Tiesa, kol kas „Scalado“ dirbs ir su „RIM“, nes šios dvi bendrovės yra pasirašiusios bendradarbiavimo sutartį.

Kol kas „Nokia“ tiksliai nepasakė, kokių rezultatų tikimasi, įsigijus „Scalado“, bet „Nokia“ programinės įrangos valdymo viceprezidentas Samuli Hanninen užsiminė, kad ruošiama revoliucija fotografijoje.

Taip pat buvo pasakyta, kad nuotraukos fiksuojamos su „Lumia“ įrenginiais savyje turės daug daugiau informacijos – kada jos buvo darytos, kurioje vietoje, kas užfiksuota nuotraukoje ir t. t.

Tačiau ko gero įdomiausias, dalykas, kurį išdavė Samuli, buvo nuotraukų redagavimo po užfiksavimo idėja – pavyzdžiui fokusavimo perkėlimas į kitą vietą, nereikalingų objektų iš nuotraukos ištrynimas ir panašiai. Štai kaip šias ateities vizijas pakomentavo pats Samuli:

„Mes kalbame apie akimirkų užfiksavimą iš naujo. Ateityje, nuotraukose gali būti tiek daug informacijos, kad jūs galėsite sugrįžti ir iš esamos nuotraukos padaryti visiškai naują – pavyzdžiui, jūs galėsite sufokusuoti nuotrauką ties saulėlydžiu, kuris yra už merginos peties, arba atvirkščiai“

Taip pat yra keli video, demonstruojantys būsimų technologijų galimybes:

Faktas, kad „Nokia“ iki šiol montavo vienas iš geriausių (o gal ir geriausias) kameras į savo telefonus, o su „Scalado“ jos turėtų būti dar geresnės, tačiau ar „Scalado“ padės „Nokia“ išbristi iš duobės?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: FWD.lt
FWD.lt
Autoriai: Erik Murin
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)