„Twitter“ sėkmė olimpiados metu: 150 mln. žinučių apie žaidynes  (0)

Įspūdingu renginiu užsibaigusios olimpiados metu buvo išsiųsta virš 150 mln. „Twitter“ žinučių. Daugiausiai kalbėta apie tris aukso medalius Londono olimpinėse žaidynėse laimėjusi Usainą Boltą, tačiau populiarumu žibėjo ir kiti atletai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasibaigus Londono olimpiadai, visi suskubo pateikti įvairiausias statistikas ir skaičius. Londonas skaičiuoja kiek mieste apsilankė turistų, kiek jie išleido pinigų ir kiek alaus išgėrė. O štai „Twitter“ paskelbė, kad šešiolika dienų trukusi olimpiada socialiniame tinklalapyje buvo minima net 150 mln. kartų.

Populiariausias atletas – Usainas Boltas. Jam bėgant 200 metrų sprintą apie jį kas minutę buvo parašoma 80 tūkst. „Twitter“ žinučių, ir 74 tūkst. žinučių bėgant 100 metrų distanciją. Savotiškai triumfavo ir Londono uždarymo ceremonijos metu pasirodžiusi grupė „Spice Girls“ – kiekvieną minutę jos buvo paminimos 116 tūkst. žinučių.

Andy’s Murray, per 104 metus tapęs pirmuoju Didžiosios Britanijos tenisininku laimėjusiu olimpinių žaidynių aukso medalį, sulaukė 57 tūkst. žinučių kas minutę savo triumfo metu. Populiariausias sportas nuolatos minimas „Twitter“ tinklalapyje – futbolas.

„Twitter“ sužibėjo ir mūsų plaukikė. Daugiau nei 19 tūkst. pasekėjų turinti Rūta Meilutytė socialiniame tinklalapyje sulaukė sveikinimų ne tik nuo tautiečių. Linkėjimus Rūtai iškart po plaukimo siuntė garsūs sportininkai ir muzikos žvaigždės. Olandų puolėjas Robinas van Persie rašė: „Wooow Rūta Meilutyte!“ Anglijos rinktinės sportininkas Wayne‘as Rooney taip pat žavėjosi lietuve: „Neįtikėtina, aukso medalis būnant 15-os.“ Amerikiečių rokeriai „Red Hot Chili Peppers“ taip pat tapo lietuvės triufo liudininkais. „Mažoji 15-os metų lietuvė Rūta! Ji tokia kieta, tikra rokerė!“ – savo „Twitter“ profilyje užrašė grupės bosistas Flea.

Žiniasklaidoje Londono olimpiada buvo įvardinta kaip „Socialinė olimpiada“. Atidarymo metu ji buvo minima 9,66 mln. žinučių, o pirmąsias 24 valandas sulaukė daugiau žinučių nei visa Pekino olimpiada 2008 metais.

Londono Olimpiada aktyviai buvo minima ir „Facebook“ bei kituose socialiniuose tinklalapiuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: