Smegenų minkštėjimo metas: „Twitter“ vartotojai viešina net savo banko kortelių nuotraukas  (11)

Socialiniai tinklai pasiekia savo populiarumo ir „patikimumo“ apogėjų – daugėja žmonių, „Twitter“ svetainėje publikuojančių savo kreditinių bei debetinių kortelių nuotraukas, – skelbia apie informacijos saugumą rašanti svetainė blog.segu-info.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bankų kortelių nuotraukos neslepia jų savininkų vardų, numerių, galiojimo laiko ir, tam tikrais atvejais, net saugumo kodų. Jų savininkai tai daro savanoriškai, tad bet kuris norintysis gali pasinaudoti šiais duomenimis turėdami blogų tikslų.

„Tai, kad socialinių tinklų nariai skelbia savo asmeninius duomenis, rodo jų menką sąmoningumą bei nesuvokimą, kas gali atsitikti, jei šie skaičiai patektų į nusikaltėlių rankas“, – sako vienos duomenų saugumu besirūpinančios kompanijos viceprezidentas Brianas McGinley.

Su tikslu įspėti „Twitter“ bendruomenę neskelbti savo kreditinių kortelių duomenų sukurtas profilis @NeedADebitCard jau nuo gegužės mėnesio vidurio prašo socialinių tinklų vartotojų įvertinti savo veiksmus ir nebeplatinti asmeninių duomenų.

Prie parašo jie įdeda jau pasirodžiusią kortelės nuotrauką. Šis profilis turi per šešis tūkstančius sekėjų, o tai reiškia, kad ne visi jį seka vien dėl smagumo – neatmetama, kad tarp jų galėtų būti ir pasipelnyti iš žmonių kvailumo norinčių interneto vartotojų. Banko kortelių nuotraukų šalininkai argumentuoja, jog nuotraukose nesimato apsaugos kodų, todėl nieko blogo atsitikti negali. Primenama, kad šis kodas prašomas ne visur. Be to, šiuolaikinėmis technologijomis nebėra sunku rasti trūkstamus duomenis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (11)

Susijusios žymos: