Lietuvos interneto erdvėje – propagandinės kovos pėdsakai?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Myslius 2012-08-18 19:48
Siek tiek kitokia buvo straipsnio potekste buvo, ne tai kad nuomones formavimas vyksta, bet tai kad naudojamos juodosios technologijos, cituoju "taip pakertant pasitikėjimą savimi, savo šalimi, valdžia, skaldoma visuomenė". Asmeniskai manau perdaug save sureiksminam.
Indigo89 2012-08-18 19:51
Cia tiems kas netiki kad tokie dalykai vyksta, ir siaip visiems naudinga - budai, kaip kontroliuoti internetini foruma. Bet dug kas tinka ir komentarams. Esme tame, kad jei zmones zinotu tuos tarnybu budus, kaip kontroliuojama nuomone, tie budai nebeveiktu. http://cryptome.org/2012/07/gent-forum-spies.htm
blizzard 2012-08-18 20:21
Vėl gi pagalvojus, o prieš ką tokia kontrolė veikia? prieš visiškus kvailius kurie neturi savo nuomonės.. prieš juos veikia bet kas, kontroliuokit jūs tą internetą, leiskit per telikus liberalias laidas, įveskit cenzūrą, jie vis vien bus kvailiai be nuomonės kurie bus kažkieno kontroliuojami, to neištaisysi.. Klausimas kam rūpi kvailiai su suformuota nuomone kurie neturi realios galios? - niekam, apart.. politikų, kuriems reikia balsų.. Taigi vėl gimsta tokių klausimų. Kodėl toks straipsnis pasirodė būtent šiuo metu? (atkreipiu dėmesį kaip mūsų žmonių nuomonė suprastėjus apie mūsų politikus, juk reikia kažkaip situaciją gerint prieš rinkimus..). Atkreipiu dėmesį kad straipsnyje būtent minimas kremlius, o kaip jau kažkas minėjo (arns turbūt) kalbant apie pvz VAE projektą, dažnai užsimenam kad neva rusija nuteikinėja žmones, o tie kurie pradeda analizuoti projekto dokumentus apšaukiami kaip rusijos šnipai.. Na o dabar tokia antis pasirodo kaip rusija papirkinėja komentatorius kad šie mūsų žinių portaluose sudaryto blogą nuomonę tam tikrai klausimais.. Manau kad čia tik pieš rinkiminis triukas. Kad ir kaip čia bebūtų straipsnis tikrai prastas, jokių argumentų tik primetama niekuo nepagrįsta nuomonė. Todėl manau neverta kreipti dėmesio į tokius straipsnius, nes čia irgi yra manipuliacija tais kurie turi susidarę blogą nuomonę apie rusiją..
Laurynas19 2012-08-18 20:54
Šiaip, kvailiai apie kuriuos kalbi yra 80% Lietuvos piliečių. (Gal netgi galėčiau teigti visos žemės gyventojų) Ir ar jie tikri kvailiai, neaišku, jie tik atsidavę sistemai ir laukia, kad kažkas kažką už juos padarys, ir tuos straipsnius skaito tik tam, kad išreikštų savo nepasitenkinimą. O rūpi jie verslininkams ir kaip minėjai politikams.Taip pat tie kvailiai ir turi didžiausią galią todėl jų nuomonė ir formuojama. Bet bendrai sutavimi sutinku, straipsnis niekinis, be jokių argumentų ar įrodymų. Nors visi puikiai žinom, kad tokių įrodymų niekas nepateiks spaudoje.
Arns 2012-08-18 21:19
Laurynas19, kiekvienas, net gi tu, turi savo pasaulinė suvokimą ir rašydamas, ar šiaip skleisdamas nuomonę, darai tai subjektyviai. Tiksliau išsireiškiant,skleidi propagandą Taip ir čia, aišku yra suinteresuotų grupių (būtent grupių, o ne vieneto) pasinaudoti momentu. Kartais net nieko nežinodami vienas apie kitą veikia ta pačia linkme. Bet laukia skirtingų rezultatų. Tad nereikia primityviai suplakti viską į vieną vietą, kaip įprasta pas mus Rusija, Rusijoje Vakarai, Vakaruose "rytiečiai" ir t.t. Juolab kad kai nėra problemos, jos ir nesukursi, visi purvai pilami atšoks kaip vanduo nuo žąsies. Jei purvinasi, kažkas genda. Jei ir taip purve tik galva kyšo, tai ir rėkti apie lietų nebeverta...
W3rtas 2012-08-19 09:11
, kuri labiausiai matoma, pvz.: garsiausiai rėkia. Ir Lietuvoje nėra taip blogai, stichinių nelaimių labai mažai, teritorijoje nevyksta karas, tik va žmonių mentalitetas.. Grįžtant prie komentarų įtakos, galiu išduoti paslaptį, jog ir rimti žmonės delfio komentarus paskaitinėja, priimdami sprendimus. Tad jei nuomonė pagrįsta ir argumentuota ji gali būti išgirsta.
Arns 2012-08-19 10:58
W3rtas, tai gal tada pasiaiškinam kieno pinigai stovi už LNK, TV3 nugarų? Gi jų žiniose 90% kriminaloinių naujienų bei skandalų jog visur visi apgaudinėja. Pridedam prime laiku rodomas kriminalines "komedijas" kaip Kakadu ar "rimtas" Krivicko laidas, kur kaltieji nurodomi ir šimtą kartų pakartojami net be teismo sprendimo (kas būtu vadinama nekaltumo prezumpcija). Tikrai žiniasklaidos straipsniai, TV laidos daro didesnę įtaką visuomenės nuomonei nei komentarai po straipsniu.
Otto 2012-08-19 16:01
Tikiuosi, kad nei vienas, nei kitas nesate teisūs, o dauguma lietuvių faktus tikrina, lygindami su savo patirtimi, kokia ji bebuvusi. Deja, jei pažiūrėsime, kokia "dauguma" naudojasi internetu, tai čia aptariamas "statistinis vidurkis" gerokai nukris. Būtent todėl manau, kad straipsnio autoriui derėtu ne ieškoti propagandos internete, o verčiau pasisaugoti gatvėje, kur realybė gerokai tikresnė, o ir priežastys akivaizdesnės. Kažkodėl daug kas tikina esant tamsių, beraščių tautiečių, vadina juos runkeliais ir pan., bet pažiūrėjus į jų pačių raštingumą, ... Taigi, gal kas turite tikrai gerą "receptą" iš esamos situacijos? Gal kas žinote, kaip, esant dabartiniam rinkimų įstatymui, išsirinkti norimą valdžią? Ką reikėtu keisti, kad būtu ne propaganda, o realybė?
Arns 2012-08-19 17:06
ką keisti? Žmones. Rimtai, tol kol plačiai nebus išaiškinta elementarus politologijos įvadas, tol nieko nebus. 1) Žmonės neskiria kokios yra valdžios galios 2) Žmonės nežino savo teisių, arba jų negina 3) Domėjimasis politika apsiriboja straipsniais geltonojoje spaudoje Taip prieiname iki to, jog visi rėkia kad valdžioje vagys, balsuoja pagal pasirodymus žiniasklaidoje, lieka amžinai nepatenkinti (nes net nesukonkretina kažkokių norų, ties kurias jau būtu patenkinti). Taip galima vardinti be galo. Kad ir dėl pačių partijų. Žmonės jomis nepasitiki, bet jomis ir nesidomi. Kas stovi pirmas sąraše, tas ir yra pagrindinis rodiklis. Prilipdysi etiketę "rusas", "komunistas", "vagis", "abonentas", "ligonis" ar pan, jau daug išloši. Taip pati politika nusileidžia iki itin žemo lygmens. Esant žemo lygio politikai, tokie ir sprendimai. Tarkim vėl grįžtam prie VAE. Kas labiausiai nenori referendumo? Valdančiosios partijos. Atrodytu demokratijos išraiškos forma, kai sprendžiasi milijardinis ir visą valstybę tiesiogiai paliesiantis klausimas, tačiau verkiama dėl varganų 4 mln litų. http://www.lzinios.lt/Lietuvoje/Premjer ... neteisinga Tokios šalys kaip Šveicarija ir daug smulkesnius klausimus apsvarsto, nes supranta kad politikai nėra kažkokie visažiniai karaliai išrinkti valdyti, jie tik lieka visuomenei neskelbiami patarėjai. Tiesa su finansais dažnai girdime kelių bankų atstovus, manot jie altruistai, paaiškins kas ir kaip, kai svarstomas juos liečiantis neparankus įstatymas? Einame dar toliau. Politikų skaičius. Kažkaip apie seimo narių skaičiaus mažinimą lengva kalbame, bet jokių argumentų. Ar bent kas paskaičiavo, kuo tas sumažinimas bus geresnis? Pinigine prasme staigiai primesta ir parodo kokie gražūs skaičiai susitaupytu. Tačiau politikai ne seimo plenariniuose posėdžiuose kuria įstatymus, tam yra komitetai. Juose sėdi tie patys seimo nariai. Sumažinus jų skaičių, mažėja ir narių skaičius, arba kaip tik,nemažinant teks keliems specializuotis per kelis komitetus. Tai kaip manot, komitetui priimti įstatymą, kurį teiks seimui, sukurti ir priderinti prie kitų teisės aktų, kokių 5 žmonių užteks? 3 "papirkai" ir štai jau eina įstatymukas. Didesnis komitetas, daugiau žmonių, daugiau nuomonių, sunkiau tyliai sukombinuoti. Taip kad paprastų veiksmų nebūna, viskas kas paprasta tampa sekliu (negiliu). Tokiais atvejais labai lengva populistams užsilipus ant bačkos rėkauti. Visiem atrodo jog tereikia nuimti vieną pareigūną ir sistema veiks. Išstumti vieną partiją ir valdžioje baigsis balaganas...
Otto 2012-08-19 18:44
Gal nereikia ir tokių pasakų, geriau pasakok apie užsakomų įstatymų prastūmimą, kur vyksta užsakymai, kiek kas kainuoja... juk įstatymas ne obuolys, jo nepaslėpsi, o kam jis naudingas- tuo labiau. O neparankūs įstatymai tiesiog atmetami.. http://www.verslobanga.lt/lt/patark.full/4b0840a971bd5 . O apie teisių žinojimą ir bandymą jas ginti, tegu parašo kas nors kitas, arba pasivartyk spaudą, gal rasi nuorodą, kas sėkmingai apsigynė.
mytech 2012-08-19 19:24
Jei jūs dar čia,- vadinasi Lietuvoje Jums pakankamai gerai. Aš čia, Lituvoje, ir man čia gerai Čia kalbama lietuviškai, graži gamta, geri žmonės Nevažinėju nujutėlaičiu Mersu, kam jo reik? Galima pablevyzgot, kaip gerai kad neprivažiavo pas mus juoduku ir babajau ir niekas už tai neteisia komentatoriai nuoširdūs valdžioje "vagys", bet ne tokie ne tokie profai kaip vakarų lobistai ir ne tokie "akiplėšiški" kaip pas rytu kaimynus Viskas yra ir bus gerai!
kionig 2012-08-19 19:38
Žiūrint apie kuriuos ir kur besibazuojančius komentatorius turi omenyje
blizzard 2012-08-19 19:53
Na vienas mano draugas buvo užsiminęs ko gero apie vienintelį kelią kuriuo būtų įmanoma ką nors pakeisti. jis užsiminė kad ko gero vienintelė išeitis iš esamos padėties yra, jei gerai pamenu (nors gal tas terminas ir kitoks..) atsisakyti savo konstitucijos ir priimti ES konstituciją, tokiu būdu iš jų perimant visą tvarką, mokesčius atlyginimus, įstatymus ir t.t. na nuskambėjo kaip prisijungimas prie ES ir valstybės suvereniteto praradimas. Na čia kažkas panašaus į aneksiją ar prisijungimą prie kitos valstybės.. Ir manau kad jis šiuo klausimu yra teisu, kitaip nieko nepasiektume, čia būtų pats greičiausias kelias ką nors pakeisti, bet žinoma ES šiuo metu nėra kaip viena valstybė, todėl toks susijungimas neįmanomas. Na o kas liečia mūsų Lietuvėlę, į rinkimus galite neiti, na ir kas kad jūs prabalsuosit už kokią nors jums patinkančią partiją? visose partijose betvarkė, nesvarbu kad daugumą užims pvz liberalai, koncervai susigalvos su jais susijungti ir tokiu būdu jie vėl bus daugumos sudėtyje.. pasaka be galo ir tai įrodo kad rinkimai realiai nieko nereiškia, čia tik šou prieš liaudį ir bandymas parodyti kokia pas mus stipri demokratija, realiai rinkimai nieko nepakeičia..
Analog 2012-08-19 20:01
Mersais naujais nevažinėja ir užseniuos lietuviai. Adido batus tiesiog gali nusipirkt ir tai ne iš brangios parduotuvės, o iš praitų metų modeliais prekiaujančios.
W3rtas 2012-08-19 20:04
Nuo to, kiek žmonių balsuoja už liberalus, priklauso kiek jie gaus mandatų. Jei susirinks mažai žmonių, tai jiems vėl reiks susijungti su konservatoriais, kad būtų pozicijoje ir galėtų priiminėti sprendimus.
sufas 2012-08-19 22:41
Trumpas patarimas tau: Nustok žiūrėti lietuviškus televizijos kanalus. Nebent LRT atsirink laidas; Nebeskaityk didžiųjų Lietuvos laikraščių Neskaityk tokių puslapių kaip delfi ir kt. panašūs. Atitrūkęs nuo žiniasklaidos, kuri tik skelbia prastas naujienas (nes lietuviai tik ir nori tą girdėti) po kiek laiko garantuoju tapsi laimingesnis Valdžia yra tautos atspindys, mes ją ir išsirinkome, todėl jos sprendimus peikti yra pasaka be galo ir savo nervų gadinimas.
Otto 2012-08-20 11:01
Spėju, gyveni Marse. Ar pamąstei, kokia nauda iš rinkimų, jei koalicijos sudarinėjamos ne pagal rinkėjų norus? O juk taip ir gyvename. Dar va toks įstatymas, lyg sena votis.. http://manokarjera.cv.lt/Default4.aspx? ... 0473ea4b21
Eidumukas 2012-08-20 11:50
Neveikia tokie teisinių sistemų perkėlimai taip paprastai. Pietų Amerikos šalys bandė perimti JAV modelį, tačiau bandymas žlugo, nes ten kitokios tradicijos, žmonių mentalitetas ir gyvenimo sąlygos. Japonijai pavyko geriau. Taip ir Lietuvoje perėmus, pvz., Švedijos įstatymus mes nepradėtume automatiškai gyventi kaip jie.
blizzard 2012-08-20 11:57
Lygiai taip pat galiu patart tau, nieko nedaryk, lauk kol kas nors už tave pagalvos, neturėk savo nuomonės, net nebandyk jos susidaryt. Niekas čia nekalba apie laimę, aš ir taip laimingas, tiesiog paėmiau ir išanalizavau šitą kreivą straipsnį.. Beje pamastymas tau, jeigu visi taps tokie laimingi kaip tamsta, ar problemos kur nors pradings? abejoju..
Nerkashis 2012-08-20 13:28
Nėra jau tie lietuviai tokie surūgę. Vat pabandykit kur užkalbint kokį nepažįstamąjį, pamatysit, kad daugelis lengvai leisis į pokalbį.