AMD į "GeForce GTX 660 Ti" pasirodymą atsako kainų mažinimu  (0)

Konkurencija yra puikus dalykas, ir tai kompiuterių vartotojai turi pajausti jau per artimiausias savaites, ypač kalbant apie vaizdo plokščių rinką. Kaip žinia, "nVidia" su savo "Kepler" architektūra pagaliau nusileido "iš dangaus į žemę" ir ėmėsi žygio į vidutinį grafinių adapterių segmentą, kuriame jau ilgą laiką karaliauja AMD sprendimai su GCN architektūra.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip žinia, "GeForce GTX 660 Ti" pasirodymas negalėjo palikti AMD ramybėje: šis "nVidia" sprendimas parodė tikrai puikius spartos rezultatus, todėl konkurentui teko imtis kelių atsakomųjų priemonių. Pirma, buvo padidinti tiesioginio varžovo – "Radeon HD 7950" – taktiniai  dažniai (tam tereikėjo išleisti modifikuotą BIOS versiją). Antra, imtasi tradicinių priemonių, kurios vartotojui pastebimas greičiausiai – kainų mažinimo.

Žurnalistai iš portalo KitGuru atliko mažmeninių kainų analizę, ir pateikė savo variantą, kai keičiasi AMD kainų politika paskutiniu metu. Ir čia vartotojui yra kuo pasidžiaugti – kainos krenta:

  • Radeon HD 7950 3 GB: $350 -> $320;

  • Radeon HD 7870 2 GB: $300 -> $250;

  • Radeon HD 7850 2 GB: $250 -> $210;

  • Radeon HD 7850 1 GB: $230 -> $190.

Reikia pastebėti, jog "Radeon HD 7850" atveju kainos sumažėjimas viršija 15%. Taigi galima konstatuoti, jog su naujų vaizdo plokščių pasirodymu konkurencija tik didėja, o tai tik į naudą galutiniam pirkėjui, net jei vis pirmenybę atiduoda kito gamintojo produkcijai. AMD atstovų teigimu, naujos kainos įsigalios jau šios savaitės pabaigoje. Na, o minėtųjų AMD vaizdo plokščių kainų dinamiką Lietuvoje galima sekti naudojantis žemiau pateiktomis nuorodomis:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: