ARM: „Cortex-A15“ telefonuose pasirodys iki 2012 m. pabaigos  (0)

Procesoriai „ARM Cortex-A15“, pristatyti dar 2010 metais, šiemet turėtų pasirodyti serijiniuose išmaniųjų telefonų modeliuose. Bent jau to tikisi Laurence'as Bryantas, kompanijos ARM mobiliųjų sprendimų padalinio vadovas, kurio žodžius cituoja leidinys „ElectronicsWeekly“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į klausimą, ar problemos su 28 nm technologiniu procesu nepavėlins tokių produktų tiekimo, Laurence'as Bryantas atsakė: „Kiek žinau, dviejų branduolių gaminiai su „Cortex-A15“ turėtų pasirodyti iki šių metų pabaigos“.

Atsakydamas į klausimą, kam mobiliajam telefonui yra reikalingi du „Cortex-A15“ branduoliai, jis teigė: „Du branduoliai, veikiantys mažesniu taktiniu dažniu, energetiškai efektyvesni už vieną „Cortex-A15“ branduolį, dirbantį maksimaliu taktiniu dažniu“.

Jau dabar žinoma, jog dviejų branduolių procesorius su nauja ARM architektūra išleis kompanijos „Texas Instruments“ (TI) ir „Samsung“. Pirmosios atveju tai bus 28 nm modeliai „OMAP 5“, o antrosios – „Exynos 5“, kurie vis dar pasikliaus 32 nm HKMG technologiniu procesu.

ARM atstovo teigimu, 2013 m. I pusėje tikimasi sulaukti procesorių, kuriuose vienu metu darbuosis „Cortex-A15“ ir „Cortex-A7“ branduoliai. Tokia koncepcija pavadinta „big.LITTLE", ji kompanijos ARM buvo pristatyta 2011 m. rudenį. Tvirtinama, jog naujoji koncepcija leis žymiai efektyviau išnaudoti energetinius resursus.

FACEIT. LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)