Operacinei sistemai "Android" sukako 4 metukai  (0)

Praėjusį sekmadienį viena iš šiuo metu populiariausių pasaulyje mobiliųjų operacinių sistemų "Android", kurios plėtrą kuruoja korporacija "Google", šventė savo ketvirtąjį gimtadienį. Programinės platformos istorija prasidėjo 2008 m. rugsėjo 23 d.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip tik tą dieną "Android Developers" tinklaraštyje pasirodė pranešimas apie tai, jog išleistas "Android 1.0 SDK release 1" programinių instrumentų rinkinys. Tuo pačiu metu kilo labai daug triukšmo, kurio epicentre atsidūrė pirmasis "Android" išmanusis telefonas HTC G1, skirtas mobiliojo ryšio operatoriui "T-Mobile" – pastarojo debiutas įvyko 2008 m. spalio 22 d. Sudarius dviejų metų sutartį, vartotojai mobilų įrenginį galėjo įsigyti už 179 JAV dolerius. HTC G1 pasirodymas vis tik buvo ne toks jau sklandus, kaip norėjo gamintojas ir pati "Google". Išmaniajame telefone nebuvo daugybės funkcijų, tokių kaip virtuali QWERTY klaviatūra ir vaizdo grotuvas, o HTC G1 kamera galėjo tik fotografuoti. Operacinė sistema "Android 1.5", žinoma kodiniu pavadinimu "Cupcake", užsilaikė, tačiau vis tik padidino įrenginio funkcionalumą. Tikras sujudimas įvyko, pasirodžius "Android 2.0". Pirmuoju įrenginiu su naująja OS tapo "Motorola DROID". Šis mobilusis įrenginys laikomas pirmuoju "Android" išmaniuoju telefonu, kuris galėjo konkuruoti su "Apple iPhone". Dabar kūrėjai vartotojams jau gali pasiūlyti versiją "Android 4.1". Analitikų iš kompanijos IDC teigimu, šiuo metu "Android" programinė platforma įdiegta į 68% visų pasaulio išmaniųjų telefonų. Dar 2010 m., kai "Nokia" operacinė sistema "Symbian" buvo viena iš populiariausių mobiliųjų operacinių sistemų, analitikai spėjo, jog 2013 m. "Android" galėtų būti įdiegta į 68 mln. išmaniųjų telefonų.

Tiesa, jie kiek neįvertino naujosios platformos galimybių: dabar pasaulyje yra virš 500 mln. "Android" mobiliųjų įrenginių, tuo tarpu kasdien su šia platforma aktyvuojama 1,3 mln. naujų gaminiu. Tai tik trumpas pasiekimų išvardijimas prieš tokį patį trumpą pasveikinimą – su gimtadieniu, "Android"!

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: