"Skype" sparčiai plinta naujas virusas, viliojantis patiklias aukas  (2)

„Skype“ įspėja klientus apie naują virusą, plintantį tarp tiesioginio susirašinėjimo programos naudotojų. Žmonėms patariama būti atsargiems ir neskubėti spausti nuorodų, net jei jas siunčia jūsų draugai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujasis virusas plinta anglų ir vokiečių kalbomis su tokia žinute: „Lol is this your profile pic?“ (liet. cha, ar tai tavo profilio nuotrauka?)

Šalia pateikiama sutrumpinta nuoroda su naudotojo vardu. Spustelėjus ją į kompiuterį atsiunčiami „zip“ failai su „trojan“ tipo virusais, kurie užkrečia kompiuterį ir leidžia programišiams perimti pilną jo valdymą. Taip pat kompiuteris įtraukiamas į „botnet“ tinklus (jie paprastai naudojami tinklalapių atakoms ar šlamštlaiškių platinimui) bei, žinoma, toliau platina minėtą žinutę „Skype“ kontaktams.

Kompanijos „Sophos“ kompiuterinio saugumo specialistai teigia, kad plintanti kenkėjiška programa yra „Dorkbot“ kirmino modifikuota versija. Anksčiau įvairios šio viruso versijos plito „Facebook“ ir „Twitter“ socialiniuose tinkluose, taip pat per USB atmintines.

„Didelis pavojus kyla dėl to, kad „Skype“ naudotojai gali būti ne tokie įtarūs dėl nuorodų, kurias jiems atsiunčia draugai nei, tarkime, „Facebook“ nariai“, – pastebi „Sophos“ specialistai.

„Skype“ praneša žinanti apie naująjį virusą ir bando užkirsti kelią jo tolesniam plitimui. Žmonėms patariama nespausti įtarimą keliančių nuorodų, net jei jas atsiunčia „Skype“ draugai – verčiau prieš tai pasitikslinti, ar ši nuoroda iš tiesų skirta jums. Taip pat siūloma naudoti naujausią „Skype“ versiją, nuolat atnaujinti operacinę sistemą ir antivirusinės programos duomenų bazę.

„Skype“ naudoja per 500 mln. žmonių visame pasaulyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)