Šiaurės Korėja paskelbė sukūrusi raketą, galinčią pasiekti JAV  (4)

Šiaurės Korėja praėjusią savaitę išplatino pareiškimą, kuriame tikinama, kad ši šalis jau turi tolimojo nuotolio raketų, galinčių smogti į taikinius Jungtinių Valstijų teritorijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešime, kurį cituoja naujienų agentūra AFP, kalbama, kad „Korėjos Liaudies Demokratinės Respublikos strateginės raketinės pajėgos gali sunaikinti amerikiečių taikinius ne tik Korėjos pusiasalyje, bet ir Japonijoje, Guamo saloje, o taip pat žemyninėje JAV teritorijoje“.

Apie jokias technines tokių raketų charakteristikas oficialiame Šiaurės Korėjos pareiškime nekalbama. Manoma, kad tokiomis savybėmis teoriškai turėtų pasižymėti šioje šalyje nuo 1998 m. kuriama tarpžemyninė balistinė raketa „Taepodong-2“, tačiau kol kas, kiek žinoma, visi „Taepodong-2“ bandymai buvo nesėkmingi.

Šiaurės Korėja apie tolimojo nuotolio raketas savo arsenale paskelbė netrukus po to, kai JAV leido Pietų Korėjai padidinti savo raketų veikimo nuotolį nuo 300 iki 800 kilometrų. Po tokio žingsnio Pietų Korėjos raketos galės pasiekti visą Šiaurės Korėjos teritoriją, o taip pat dalį Kinijos ir Japonijos.

JAV Pietų Korėjoje yra dislokavusios 28,5 tūkst. savo karių ir garantuoja branduolinį „skėtį“ bet kokios branduolinės atakos atveju. Seulas mainais sutinka su jo raketinių pajėgumų apribojimu.

Pagal 2001 metais, kai Pietų Korėja prisijungė prie Raketų technologijų kontrolės režimo (MTCR), JAV pasirašytą susitarimą Seulo raketų nuotolis buvo apribotas 300 km, o kovinis užtaisas – 500 kilogramų.

Atsižvelgdamas į Šiaurės Korėjos raketinės programos ambicijas, Seulas jau seniai siekė, kad leistinas raketų nuotolis būtų padidintas, o pastaruoju metu derybas paskubino nesėkmingas Šiaurės Korėjos raketos bandymas balandžio mėnesį.

2012 m. kovą Šiaurės Korėja mainais į pagalbą maisto produktais iš JAV sutiko nutraukti tolimo nuotolio raketų ir branduolinių ginklų bandymus, o taip pat įsileisti TATENA inspektorius į savo branduolinius objektus. Tačiau jau balandį Šiaurės Korėja apkaltino JAV nesilaikant sutarties įsipareigojimų ir pareiškė pasitraukianti iš jos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)