Šiaurės Korėjos kariuomenė tampa vis stipresnė  (26)

Šiaurės Korėjos kariuomenė tampa vis galingesnė, nepaisant to, kad šalies ekonomika stovi ant žlugimo ribos, pareiškė nepriklausoma specialistų komisija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjus daugiau nei dviem savaitėms po šalies lyderio Kim Jong Ilo mirties, Šiaurės Korėja aiškiai parodė, kad jos prioritetas – kariuomenė, kurios politika yra svarbiau už visa kita.

Seule įsikūrusio Korėjos ekonomikos tyrimų instituto pranešime teigiama, kad 2011-aisiais Šiaurės Korėja turėjo 1,02 mln. karių armiją bei rekordinį skaičių tankų, karinių laivų ir oro gynybos artilerijos. „Realybė tokia, kad, remiantis 2011 metų duomenimis, Šiaurės Korėjos kariuomenė galingesnė už Pietų Korėjos“, – teigė institutas.

Reaguodama į tokią situaciją, Pietų Korėja ir JAV netrukus ketina pasirašyti naują susitarimą dėl karinio bendradarbiavimo, kad galėtų atremti galimas atakas iš Šiaurės Korėjos, praneša agentūra AFP.

Valdžią Šiaurės Korėjoje perimus naujam vadovui Kim Jong Unui, egzistuoja Pchenjano „provokacijų“ galimybė, pareiškė Pietų Korėjos gynybos viceministras Lim Kwan Binas. Anot ministerijos, JAV ir Pietų Korėja šį mėnesį priims naują planą, kuriame bus suderinti veiksmai prieš galimas grėsmes. Be kita ko, tai bus „reguliarūs manevrai“, kad būtų pademonstruotas gynybinis pasirengimas.

Mirus Šiaurės Korėjos lyderiui Kim Jong Ilui, Pchenjanas atmetė galimybę, kad jo politinis kursas keisis. Šalis praėjusią savaitę dėl tariamai nepagarbaus elgesio gedulo metu pagrasino Pietų Korėjai kerštu. Tarp abiejų šalių nuo Korėjos karo (1950-53) vis dar yra karo padėtis. JAV šiuo metu Pietų Korėjoje yra dislokavusios 28500 karių.

Tarp abiejų Korėjų vis pasitaiko karinės įtampos. Seulas, be kita ko, kaltina Šiaurę 2010 metų kovą paskandinus Pietų Korėjos laivą su 46 jūrininkais. 2010 metų lapkritį Šiaurės Korėja, reaguodama į karines pratybas Pietų Korėjos Jonchpjondo saloje, apšaudė gyvenamąjį kvartalą ir nužudė keturis žmones.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (26)