"Microsoft Surface": apie tai, kaip ir kur viskas gimė (Video)  (2)

Portalo "Anandtech" atstovams teko galimybė pabuvoti vienoje iš korporacijos "Microsoft" laboratorijų, kurioje buvo kuriamas planšetinis kompiuteris "Surface". Kaip gimė ši idėja ir kaip ji pasiekė realų pasaulį?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mintis apie tokio įrenginio būtinybę gimė dar 2009 m. kartu "Windows 7" anonsu ir darbo prie operacinės sistemos "Windows 8" pradžioje. Kompanijos atstovų sumanymas buvo paprastas: atskleisti visą naujoje OS esantį potencialą, o tam reikėjo savo planšetinio kompiuterio. "Anandtech" žurnalistų gauta informacija leidžia kiek giliau žvilgtelėti į "Microsoft" „virtuvę“, kurioje buvo „kepamas“ "Surface" dizainas, aparatinė platforma ir ekranas. Pradėsime nuo to, jog įrenginio dizainas, įskaitant apipavidalinimą su klaviatūra ir tvirtinimu prie planšetės, turėjo vieną tikslą – darbas su kompiuterio turėtų būti panašus į bendravimą su knyga. Aišku, kalbama ne apie vienkartinį produktą su minkštu viršeliu, o apie produktą, kuris yra patogus naudoti ir itin atsparus nusidėvėjimui. "Microsoft" teigimu, svarbu buvo viskas: nuo medžiagų kokybės iki magnetų išdėstymo. Kūrėjų teigimu, kompanija investavo daugybę lėšų į ličio magnio korpusų technologijos tobulinimą ("Surface" korpusas, priminsime, padarytas iš magnio lydinio). Iš pradžių, kas įdomiausia, buvo planuojama išleisti planšetę su 10,1“ įstrižainės ekranu. Tačiau po ilgai trukusios darbo su aplikacijomis analizės, taip pat po klaviatūros apribojimų įvertinimo buvo nuspręsta apsistoti ties 10,6“ įstrižainės ekranu. Beje, apie prototipus. Planšetės tobulinimo procese labai svarbų vaidmenį atliko 3D spausdintuvas. Taigi kiekvienas būsimos planšetės elementas žaibiškai buvo sukuriamas natūralaus dydžio, o vėliau iš visų pusių buvo apčiuopiamas rankomis, taip pat vertinama patogumo bei grožio aspektas. Grįžtant prie "Microsoft Surface" ekrano, tokių puikių savybių, kaip padidintas kontrasto lygis, nepageidaujamų atspindžių slopinimas ir ryškumas, pavyko pasiekti, sukuriant vieningą LCD ekrano ir apsauginio stiklo paketą. Tai apsunkins modelio suremontavimo galimybę (dėl to labai daug kritikos sulaukia "Apple"), tačiau suteikia galimybę parinkti tokį medžiagų derinį, kuris leis prislopinti „parazitinius“ blyksnius. Be to, kompanija žada visus ekranus gamykliškai sukalibruoti, kad būtų perteiktos kuo natūralesnės spalvos. "Anandtech" autoriui pavyko netgi pažvelgti į planšetinio kompiuterio vidų. Iš to, ką teko pamatyti, labiausiai sužavėjo dviejų diapazonų Wi-Fi antenų išdėstymas – iš abiejų priekinės ir galinės kameros pusių. Visa tai bus patalpinta viršutinėje planšetės dalyje, o tai reiškia, kad bus galima užtikrinti maksimaliai atvirą signalo priėmimo zoną net ir tuo atveju, kai planšetinis kompiuteris yra laikomas abejomis rankomis. Matyt, "Microsoft" ekspertams labai juokingi pasirodė "Apple" pamokymai, kaip vartotojai turi laikyti savo „obuolinius“ įrenginius rankose, tam, kad nebūtų nuslopintas belaidžio ryšio signalas.

Kalbant apskritai, kompanija "Microsoft" atliko tikrai didelį darbą. Dabar beliko tik pamatyti planšetinio kompiuterio darbą realiomis sąlygomis ir įvertinti darbo su sensorine klaviatūra patogumą.


Didelės apimties teksto rinkimas planšetiniu kompiuteriu – išbandymas, kuriam absoliuti dauguma vartotojų yra tikrai nepasiruošę. Taigi "Microsoft" koncepcija kelia tikrai nemažą susidomėjimą. Kol kas žurnalistams trumpam pavyko prisiliesti prie "Surface" klaviatūros, ir vienareikšmiškos džiaugsmingos nuostabos toks pirmas pasimatymas nesukėlė. Tačiau galutinį verdiktą bus galima pateikti tik gyvai susipažinus su "Microsoft" naujove.

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)