Ką daryti su referendumo rezultatais?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2012-10-25 16:20
"Dalis tautos patariamajame referendume , tačiau Seimas ligi šiol neapsisprendė, ką daryti toliau." Dalis? Zinoma, bet ta dalis buvo labai didele dalis Ei valdziazmogiai ar jum dar nedaejo, kad zmones pasisake pries (tai ka paryskinau), o ne pries atomine energija? Kada nusileist ant zemes arciau runkeliu? Ai tiesa pamirsau runkeliai jus jau pakase po pernyksciais lapais, tad sekmes.
sigun 2012-10-25 16:25
Na kaip pažiūrėsi. Jei skaičiuosim nuo visų Lietuvos piliečių, tai ~35% pasakė "NE" (ir ne VAE, o apskritai, ir užtai dabar galvosūkis ir DDP ir socdemams, kurie lyg ir už atominę, tik nebūtinai VAE), ~17% pasakė "TAIP", o likę ~48% pasakė "Mums PX, darykite kaip norite". Tai dabar ir klausimas prie ko pridėti tuos 48%, prie sakančių už ar prie sakančių prieš?
bahuriux 2012-10-25 16:59
Tuos 48% padalink per puse, pridek prie abieju pusiu, o teisingiau isvis isminusuoti (nekreipti demesio, jie tiesiog susilaike). Kas per logika pas tamsta ir pas valdziazmogius? Tai dabar pats laikas butu susizgribri ir dar per antra tura patikslinti VAE klausima. 1 As esu UZ valdančiųjų stumiama atominės elektrinės projekta VAE. 2 As esu PRIES valdančiųjų stumiama atominės elektrinės projekta VAE. 3 As esu apskritai nuo proto nusokes zaliasis ir del to sakau viskam NE, kas susije su energetika.(Tegu rusai gamina mums pigia el energija.) 4 As esu uz AE, bet ne sita valdančiųjų stumiama atominės elektrinės projekta, nes jis nepagrystas tiksliais skaiciais. 5. NE mums nereikia JOKIU atominiu nesamoniu ant Marijos zemes, AMEN Mazdaug toki referenduma geletu dabar suregti per antra rinkimu tura.
Juodulys 2012-10-25 17:30
Kaip sakė dėdė Čerčilis: The best argument against democracy is a five-minute conversation with the average voter. Reiktų gal kokį lengvą IQ testą duot prieš leidžiant balsuoti?
ledas 2012-10-25 18:19
IQ idėjai pritrariu !!! Gal vis dėlto mes tie Neandartaliečiai, kurie dar neišnyko, bet vejamės... nes noras kažką deginti 21a norint gauti elektros ir šilumos, atsiduoda kuokom ir žeberklais.
Nerealiai 2012-10-25 18:23
Teisingai sakai, nes dabar susidaro vaizdas, kad daugelis balsuoja vien iš nuogirdų ir gandų surinktos informacijos.
Arns 2012-10-25 19:17
Strong_Bad 2012-10-25 19:26
O ka IQ duos? Jis tik apsprendzia, kaip greit zmogus sugeba issprest problemas o ne tai ant kiek jis susigaudo energetiniuose reikaluose. Gal dar pries imant i darba vietoj pokalbio IQ testa pakisk ir bus aisku ar tinka i darba ar ne. Arba padarom apklausa, kaip sakai, apie runkelius. Padarom referanduma ir klausiam zmoniu koki trasu kieki reiktu det norint patrest runkelius bet, kad nepersistengt. Nu tai zinos tik tie kas tuo uzsiima ir gali nors 5 univerus baigt bet tu nesusidures su tuo klausimu nezinosi ir atsakymo. Tada iseitis bus balsuoti taip kaip tave itikins iskalbus dede nr1 arba dede nr2 arba neisi balsuot, kadangi nezinai, nes "neapsisprendziau" tokio pasirinkimo nera. Kodel seime balsuojant susilaikiusiuju balsai nera priskiriami vienai ar kitai pusei. Ka daryt su rezultatais? Na jie buvo uztikrinti, kad referendumas praslys sklandziai, net buvo mesta net cekuolio pasaku korta siekiant issklaidyt betkokias abejones ir kaip gerai visi gyvensim. "Referandumas patariamasis ir jis netures ytakos tolimesniem planam", tai kokio velnio dabar bezda? O bezda del to, kad antras rinkimu turas ir nebezino kaip liaudziai isiteikt. KAdangi liaudis balsuodama parode, ko nori, tai iki rinkimu ir vaidina "mes isgirdom liaudies balsa". Palaukit, kas bus po rinkimu ar po keliu menesiu. Po teisybei sita referenduma turejo ir zinojo, kad reikia daryt antro turo metu, bet...
Creatium 2012-10-25 19:33
1. Visą informaciją apie VAE projektą galėjai rasti nuo pati pirmųjų priimtų sprendimų, nuo pat bendrovės įsteigimo puslapyje vae.lt 3. Visi skaičiai ir jų pagrindimai yra tiek ūkio, tiek energetikos, tiek vae.lt puslapiuose. 4. Šis referendumas - visiškai durnas, kvailas ir nelogiškas. Kas daro referendumą prieš sužinodami viską? Tarkim tu surenk asmeninį referendumą ar pirkti naują mašiną ar ne, jeigu net nežinosi kiek pinigų turi ir kiek tai kainuos. Ar logiška? 5. Ir kas iš to? Jeigu dabar ateitų kita valdžia, pradėtų kurti visiškai kitą projektą, tai ir dėl jo rengsime referendumą? Jeigu dėl kiekvieno projekto rengsime referendumą - kažin ar kas gausis iš tokios demokratijos. 7. Dabartinė opozicija prisidirbo su referendumu - tegul ir sprendžia. Mėnesis ar pora čia ar ten - nieko neatsitiks.
kiesza 2012-10-25 19:49
Referrendumas buvo patariamasis, kuris nieko nelemia, statysim IAE ir gyvensim kaip inkstai taukuose
Arns 2012-10-25 20:27
1. Buvo laiai kai viską galėjai rasti "tiesoje". Atsisuka laiko ratas? Nes kažkaip tai tie patys latviai ir estai (premjerai ir šiai vyriausybių žmonės) net gi nieko nesuprato. Gal reikėjo pasiūlyti google translator,kad nereiktu trukdyti Kubiliaus? 3. Grįžtam prie to, kad visiem tinka, tik ne ketinantiems merkti pinigus (na Kubilius gi skolinasi "ne sau", o Sekmokas iš vis apie jokias investicijas negirdėjo...) 4. kam ieškoti pinigų mašinai, jei nė nepasitikrinai ar turi teises? Va nuo to ir reikėjo pradėti, gal net gi ankščiau, prieš 2-3 metus reikėjo referendumo ar kam (apart tam įkurtos ministerijos) reikia. 5. Šveicarai ir kitos giliai demokratinės valstybės rengia referendumus. Net dėl smulkesnių dalykų nei projektai viršyjantys metinį biudžetą. Projektas, kurios sėkmės/nesėkmės bus užkrautos dar kelioms artoms į priekį, demokratijoje turi būti svarstomos ne už uždarų durų. 7. Ne opozicija prisidirbo, o pozicija parodė kaip jai nusispjaut ant valstybės. Saugojo pinigus dėl referendumo, jo reklamai išleido keleriopai daugiau. Kvietė ateiti į rinkimus išreikšti nuomonės, skatino mąstyti "valstybiškai" (t.y netrukdyti dirbti (EK irgi trukdo, kai reikia jai, o ne Lietuvai)
vyteniss 2012-10-25 23:13
Atsiversk konstituciją ir pasiskaityk, ką reiškia patariamasis referendumas.
immortallt 2012-10-26 01:09
Paciam atsiversti tektu. Isgirdo visuomenes nuomone. Tai nereiskia, kad projekte negalima toliau deretis ir vystyti projekta ant popieriaus, bet turetu daryti referenduma, kai bus visi duomenys jau zinomi. As buciau uz, jei butu normaliai kalbama, o dabar siaip jei lygintumete duomenis atsiranda skirtumu tarp VAE ir ukio ministerijos kas pateikiama. Velgi, jei hitachi tvirtina kad neveluos, ir tilps i biudzeta, kodel neprisiima finansiniu isipareigojimu susijusiu su tuo?
dyendy 2012-10-26 02:57
pamirskit hitaci ir finansinius isipareigojimus is ju puses, nesprisiima nes neateis o bus atvesta ir finansai keisis nuo atvedejo nuotaikos Hitaci cia tik kauke demesiui nukreipti. Prisimenat kai Adamkus pasirase atomini istatyma? Kur rezultatai? ar tik ne 5 metai praejo.. Elektrine zadejo per 10 pastatyt... net pamatu duobes nesimato. Bet kokiu atveju su AE ar be mes busim priklausomi nuo Rusu kadangi branduolini kura pirksim is ju, o jei ne tai dujas. AE viena lauke ne karys. Yra tokie inzineriniai dalykai kad AE negali dirbti seip ji turi buti ijungta i tinkla (elektriniu tinkla). Uzdare IAE mes nuo tuo tinklo kuri valdo Rusija atsiribojom netgi palikom ant ledo ja. Klausimas ar isileis mus atgal? Nepykit LT negyvenu tai man dar idomu ar jungtys su Svedais, Lenkais ir Estais berods zadejo jau stovi? Ar eilini karta zodis kunu nevirto. Ir pabaigai jei referendumas patariamojo pobudzio tai nematau jokios problemos i patarima nereguoti, nes dar karta pakartosiu neipareigojamojo pobudzio. Tai kuo lauzosi kaip c....?
bugiis 2012-10-26 03:26
vyteniss teisingai sako pasiskaitykit kostitucija ir suzinosite kas yra patariamasis referendumas. http://www.istatymas.lt/istatymai/refer ... atymas.htm Atkreipkit demesi i 8 straipsni.
Juodulys 2012-10-26 09:53
Niekas negali būti specialistu visose srityse. Todėl tai yra filosofinis klausimas kiek ir ką turi nulemti eilinio piliečio balsas. Ir todėl IQ testas galbūt galėtų būt tinkamas sprendimas. Žmonės turintys vidutinį ar aukštesnį intelektą paprastai sugeba kritiškai vertint gaunamą informaciją. Todėl juos nėra taip lengva įtikint/apgaut/suklaidint. Iš čia seka, kad praėję IQ testą GALBŪT bus susidarę argumentuotą nuomonę. O ne taip kaip kaimo bobutė prieš rinkimus sako: bent jau gražus vyras ir šokti moka. O informacijos apie VAE pilna. Tereikia norėt susirast. Jei netriūbija per visas medias, tai nereiškia, kad jos nėra. Tai tik reiškia, kad neskiria/neskyrė didelių pinigų tam. Šiaip jau net autobusiukas po kaimus/miestus važinėja ir platina informaciją, atsakinėja į klausimus ir pan. Tik kadangi tai vyksta darbo valandomis, tai jį mato pensininkai pagrinde. dyendy Nebūsim mes priklausomi nuo Rusijos, nes išdujinimo laivą jau stato, net Uspaskichas nesugebės to atšaukti. Saugyklą pastatyt tai iš vis kapeikos. Ir nuo Rusijos urano nebūsim priklausomi, nes Rusija lygtais net negamina reikiamo tipo(formos?) kuro strypų. Pirksim iš kokios Kanados ar Australijos. Ir urano kasetės naudojamos pusantrų metų, todėl negalės staiga užsukt kranelio. Ir VAE statybos vyksta pagal planą. Čia tik Kinija kepa viena po kitos atomines. Europoje tai daroma daug lėčiau. Maždaug 10 metų nuo minties apie statybas iki paleidimo. Lietuva dar labai greit sukasi. Pamatų duobės kasimas prasidės likus 4 metams iki numatytos paleidimo datos. Lietuvai nereikalinga jokia pagalba iš Rusijos tinklo. Nereikia čia skleist dezinformacijos. Rezervinė galia yra Kruonio HAE kuri pusvalandį ar valandą kompensuotų VAE, kol pilnai užsikurtų Elektrėnų(Lietuvos). Va tokia yra rezervinės galios prasmė. Kabelis jungčiai su Švedija gaminamas, 2013 ar 2014 bus nutiestas. Su Lenkija jungtis dar nepastatyta, bet čia labiausiai stabdo lenkai, nes jiems nesinori investuot į tai. Su Estija jungtis yra, bet gan silpna, todėl negalim daug iš jų nupirkt elektros. Bet čia jau ne Lietuvos reikalas statyti jungtis tarp Latvijos ir Estijos tinklų
modis 2012-10-26 10:07
dyendy tu žiauriai klysti. Atominį kurą gamina daug šalių. Ten veikia laisvos rinkos dėsniai ir didelė gamintoja yra Australija. Net neminėsiu kad kuro kaina sudaro mažą elektrinės elektros savikainą ir jo pirkti reikia kas pusantrų metų. Jungtys su Švedija ir Lenkija per 2metus bus jau realybė. Kiek žinau projektai yra statybų fazėje. Taip kad kur pajungti bus. Be to Lietuva jau priklauso Nordpool elektros rinkai, taip kad mes jau "pajungti". Vienintelė priežastis nestatyti AE būtų dėl avarijos baimės. Bet čia nesamonė. Rusai su Baltarusiais savo pastatys vistiek. O jos daug nesaugesnės, nei siūlo Hitachi. Tai dabar vadinas nestatysim dėl baubo, kuris vistiek ateis. Pavojų turėsime, bet dar ir šaleis konkurencinguma mažinsime napastatę savo AE. Matai, kai kurie balsuotojai pasiskaitę yra, bet 90% net nežino kaip AE reaktorius veikia. Tai koks tikslas jų klausti? Čia ekonominis sprendimas, o ne politinis turi būti daromas. Manau seimas gali padėti ateinančiai vyriausybei ir priimti paskutinį nepopuliarų, bet reikalingą sprendimą. Nurašyti referendumą ten kur jam vietą: į šiukšledėžę (su tokiu klausimo formulavimu taip ir reikėjo). Nauja vyriausybė turės atrištas rankas ir tada pamatysim, kas Rusijos statytiniai Lietuvoje. P.S. Kol rašiau Juodulys praktiškai tą patį parašė
MANTASM 2012-10-26 12:04
Noriu pritarti tiems kas sako, kad kuras AE nėra brangus ir ne daug jo reikia. Projektuojamos AE galingumas 1385 MW , 11 mėn. darbo, 1 mėn profilaktiniai remontai, pagamintos energijos per metus 10,767 TWh. Iš 1kg urano galima išgauti 355000 kWh, visam kiekiui pagaminti reikės 30337 kg branduolinio kuro. Šiandieną urano 1 kg kaina 430 Lt (įvertinus dabartine 130 dolerių už kilogramą ir 8 metų iki elektrinės paleidimo po 3% į metus infliaciją) viso atominio kuro metams vertė 13 milijonų Lt, arba 0,1 ct/kWh. Atskaitymai atliekų tvarkymui 15% nuo elektrinės statybos kainos (kaina 17,3 milijardų Lt) bus sukaupta 2,6 milijardo per elektrinės galiojimą 60 metų. Metams tenka 43 milijonai litų arba 0,4 Lt/kWh. Taigi kuro dedamoji tik apie 0,5 ct/kWh.
assassin 2012-10-26 15:19
teko paklaust tu, kas balsavo pries ir susidariau ispudi, kad jie net nezino kas tai yra AE. bent as manau, kad AE kol kas geriausias sprendimas. apie kitus budus valdzia mazai galvoja, todel kol kas geriau nera.
immortallt 2012-10-26 15:33
Nusikalbi totaliai, nes rusai kuro branduolinio praktiskai neturi. Daugiausia yra Australijoje, Kazachstane ir Kanadoje - kazkur 80% pasaulio rezervu. Rusai turi kaseciu gamybos pajegumu, bet kasetes gamina daug daugiau saliu nei kad turi rudos tinkamos kasti siuolaikinemis technologijomis.