Šiek tiek apie integruotas "Windows 8" saugumo funkcijas  (1)

"Windows 8", kaip teigia šios operacinės sistemos kūrėjai, savyje turės tikrai daug naujovių, o taip pat galybę patobulinimų saugumo srityje. "Microsoft" jau dabar pareiškė, kad "Windows 8" – tai pati saugiausia operacinė sistema iš kada nors anksčiau išleistų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Saugumo ekspertai taip pat linkę pritarti šiems kompanijos iš Redmondo teiginiams. Aryeh Goretsky, kompanijos ESET mokslinis darbuotojas, jau spėjo pakomentuoti, jog "Windows 8" šiandien yra saugiausia Windows versija. „Po visų apsaugos būdų, realizuotų "Microsoft Windows 8", analizės mes padarėme išvadą, jog ši "Microsoft Windows" yra pati saugiausia šiai dienai. Tačiau tai nereiškia, jog ji nėra pažeidžiama bei gali atlaikyti visas grėsmes. Anksčiau ar vėliau bet kuri apsauga gali būti įveikta, ir viskas priklausys nuo to, kaip greitai "Microsoft" darbuotojai reaguos į iškilusias grėsmes“. Naujasis "Security Center" suteiks greitą prieigą prie kompiuterio saugumo sistemos būsenos. Čia bus galima pakeisti tiek Interneto, tiek ir UAC nustatymus. Taip pat "Windows 8" parodys svarbią informaciją apie kompiuterio saugumą: ugniasienės statusą (angl. network firewall status), "Windows" atnaujinimus, apsaugą nuo virusų ir kitokių kenkėjiškų programų (angl. unwanted software protection), vartotojų paskyrų kontrolę (UAC), "Windows Smartscreen", saugančio nuo netinkamų ar kenkėjiškų programų, parsiųstų iš interneto, paleidimo, taip pat tinklo prieigą (angl. Network Access Protection). "Windows Defender" taps kažkuo daugiau, nei apsauga nuo šnipinėjančių programų. Galima konstatuoti, jog tai praktiškai pilnavertė antivirusinė programa, kurią mes dabar pažįstame pavadinimu "Microsoft Security Essentials". Programa "Windows Defender" operacinėje sistemoje "Windows 8" bus įdiegta pagal nutylėjimą, ir kai tik "Windows 8" bus aktyvuota, reguliariai gaus atnaujinimus kaip ir kitos antivirusinės programos. Programa veiks foniniu režimu, kartu išliks galimybė paleisti pilną sistemos skenavimą.

Įdiegus trečių šalių antivirusinę, "Windows Defender" automatiškai atsijungs, tiesa, reikės turėti omenyje, jog "Microsoft" antivirusinės programos nebus galima pašalinti iš jūsų kompiuterio (bent jau taip teigia programinės įrangos giganto atstovai). Ekspertai iš ESET jau spėjo pareikšti, jog kompiuterių gamintojai bet kokiu atveju diegs trečių šalių antivirusines, kurios leis gauti daugiau pelno (ar suteikti kompiuteriui papildomos vertės vartotojų akyse). Aišku, jei jums pateks į rankas toks kompiuteris su "Windows 8", jūs bet kada galėsite pašalinti trečiųjų šalių antivirusinę ir naudotis tik "Windows Defender".

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: