„id Software“ įkūrėjas: būčiau laimingas, jei „Windows 8“ neegzistuotų (Video)  (0)

Pastaruoju metu į „Microsoft“ daržą lėkė nemažai akmenų iš didžiausių žaidimų kūrėjų pusės. Operacinę sistemą „Windows 8“ kritikavo Gabe'as Newell'as iš kompanijos „Valve“, Robas Pardo iš „Blizzard“, „Minecraft“ kūrėjas Markusas Perssonas bei Bradas Wardellas iš „Stardock“. Prie „Microsoft“ operacinės sistemos kritikų choro prisijungė dar vienas autoritetingas žaidimų industrijos balsas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Johnas Carmackas, studijos „id Software“, sukūrusios „Doom“, „Quake“ ir „Rage“ projektus, įkūrėjas, pasidalino savo mintimis apie „Microsoft“ ir „Windows 8“. Tai įvyko žaidimų pramonei skirtos konferencijos „QuakeCon 2012“ metu.

Visas Johno Carmacko pasirodymas, kuris trunka 3,5 valandos, prieinamas žemiau pateiktoje vaizdinėje medžiagoje, o maždaug ties 2 val. 47 min. atkarpa „id Software“ įkūrėjas atsako į vieno iš salėje esančio žmogaus klausimą, ką jis mano apie „Windows 8“. J. Carmackas iš pradžių pareiškė, jog „id Software“ iki paskutinio momento dirbo su „Windows XP“, o vėliau staigiai perėjo prie „Windows 7“, visiškai praleisdama „Windows Vista“. Taip pat jis pažymėjo, jog niekas iš jo kompanijos nedirba su „Windows 8“, nors žaidimų suderinamumo šia OS testavimas prasidės jau greitai. Būsimas kompanijos projektas „Doom 3 BFG Edition“ debiutuos spalio mėnesį, beveik kartu su nauja „Microsoft“ operacine sistema.

Johnas Carmackas pažymėjo, jog jis labai vertina „Microsoft“ pastangas, tačiau labai abejoja, jog jutiklinė vartotojo sąsaja, kuri anksčiau buvo žinoma „Metro“ pavadinimu, susilauks sėkmės. Antra vertus, kai buvo anonsuoti planšetiniai kompiuteriai „Surface“, J. Carmackas prisipažino, jog tam tikra prasme „buvo sužavėtas“ šiuo produktu.

Bet kokiu atveju, žinomas žaidimų kūrėjas reziumuodamas pareiškė, jog jam labai patinka „Windows 7“ ir jis būtų labai laimingas, jei „Windows 8“ apskritai neegzistuotų – Johno Carmacko teigimu, būsimoje operacinėje sistemoje yra malonių naujovių, tačiau nėra nieko, ko jis lauktų su dideliu nekantrumu.

Galima pažymėti, jog visas Johno Carmacko pasirodymas yra vertas peržiūros, kadangi jis paliečia daug klausimų, susijusių su įvairiomis aparatinėmis ir programinėmis priemonėmis, skirtomis PC platformai, įskaitant ir aktyviai reklamuojamą virtualių akinių „Oculus Rift“ projektą. Deja, šios studijos žaidimų fanatų nelaimei, jokių naujų duomenų apie būsimą „Doom 4“ savo kalboje „id Software“ įkūrėjas nepranešė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(2)
(0)
(1)

Komentarai (0)