„Microsoft“ pakeis „Windows 8“ OEM aktyvacijos procesą  (0)

Vos tik kompanija „Microsoft“ pradėjo savo OEM partneriams tiekti „Windows 8“, po kelių dienų ši operacinė sistema jau atsidūrė daugelyje failų keitimosi puslapių visame pasaulyje. Tas pats tradiciškai atsitikdavo ir su bet kuriuo kitu kiek žymesniu kompanijos iš Redmondo produktu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Akivaizdu, jog atsikratyti piratavimo problemos artimiausiu metu „Microsoft“ neketina (ir vargu, ar sugebėtų); vis tik nežiūrint į visas šias negandas, kompanija imasi naujų žingsnių, kurie turėtų apsunkintų piratų ir jos produktus „nulaužinėjančių“ aktyvistų dalią.

OEM aktyvacija leidžia asmeninių kompiuterių gamintojams tiekti rinkai produktus su jau įdiegta ir aktyvuota operacinės sistemos versija, todėl vartotojas gauna jau paruoštą darbui kompiuterį. Anksčiau buvo naudojamas vienetinis aktyvacijos raktas daugumai OEM gamintojų, kuris leisdavo aktyvuoti operacinę sistemą visuose išleidžiamuose kompiuteriuose. Tačiau dabar, panašu, iš gamintojų reikalaujama įrašyti į kiekvieno kompiuterio BIOS unikalų „Windows“ raktą, kuris atsižvelgs į kiekvieno atskiro kompiuterio aparatinę įrangą.

Pastarasis raktas nebus automatiškai generuojamas kiekvieno OEM gamintojo; vietoj to, jį pateiks pati „Microsoft“, iš partnerių prieš tai gavusi tam tikrus gamybinius duomenis ir tikrindama išleidžiamos įrangos atitikimą būtinoms licencijoms. Kol kas ši informacija dar nėra oficialiai patvirtinta iš „Microsoft“ pusės, o pagrįsta duomenimis, gautais iš anoniminių šaltinių, cituojamų britų portalo „The Register“. Šaltinio teigimu, „OEM Activation 3.0“ versija galios tik tiems produktams, kurie bus išleisti kartu su „Windows 8“ ir vėlesniems.

Aišku, išlieka atviras klausimas, kaip nauja aktyvacija paveiks privačius asmenis, norinčius įsigyti „Windows 8 OEM“ versiją, arba tuos vartotojus, kurie savarankiškai atnaujina savo kompiuterių aparatinę įrangą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: