„Windows 8 Consumer Preview“ taps prieinama šiandien vakare  (33)

Vasario 29 d. – toks įvykis nutinka tik kartą per ketverius metus. 2012 metais ši diena IT entuziastams ir „Microsoft“ produkcijos gerbėjams taps ypatinga dvigubai. Būtent šiandien pasirodys naujos „Microsoft“ operacinės sistemos beta versija – „Windows 8 Consumer Preview“, kurią išbandyti galės visi norintys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Windows 8 Beta“ turėtų tapti prieinama maždaug 20:00 valandą Lietuvos laiku „Microsoft“ tinklalapyje adresu msdn.microsoft.com. Dabar beliks tik stebėti, ar susitvarkys serveriai su norinčiųjų išbandyti naujovę antplūdžiu.

„Windows 8 Consumer Preview“ operacinėje sistemoje, kaip žada „Microsoft“, bus daugybė galimybių, kurias tikrai verta pamatyti. Su daugeliu jų vartotojams teks susidurti dar ne vienerius metus. Iš naujovių galima paminėti naują startinį ekraną, daug glaudesnę integraciją su „debesų“ tarnyba „SkyDrive“, naują failų sistemą „ReFS“, naują kalbų juostą ir dar daug ką. Parsisiųstos „Windows 8 Beta“ 64 bitų versijos dydis – apie 3 GB. Palyginimui, bazinės „Windows 95“ versijos dydis sudarė tik 19 MB.

Naujoji „Windows 8“ turėtų tapti gana staigiu tobulinimo krypties pokyčiu, lyginant su dabartine „Windows 7“, ir bus labiau nutaikyta į planšetinių kompiuterių rinką. Tad nereikėtų stebėtis, kad naujos operacinės sistemos vystymo kryptis susijusi su „Metro“ grafine vartotojo sąsaja, kuri bus naudojama mobiliuose įrenginiuose. Galima dar kartą priminti, jog minimalūs „Windows 8 Beta“ reikalavimai yra 1 GHz taktinio dažnio mikroprocesorius, 1 GB operatyvios atminties ir 16 GB laisvos vietos standžiajame diske.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (33)

Susijusios žymos: