„Intel“: Laukiame pasirodant „Windows 8“  (8)

2012 metais pasirodysianti operacinė sistema „Windows 8“ kompanijai „Microsoft“ gali tapti ne šiaip sau dar vienu produktu – per ją kompanija gali išeiti į naujas rinkas. Įsiliejimo į naujas rinkas tikisi ir kiti stambūs informacinių technologijų sferos grandai, savo gaminiuose planuojantys naudoti naująją sistemą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jutiklinių ekranų ir kitų mobiliems įrenginiams tinkamų technologijų palaikymas turėtų leisti „Windows 8“ išplisti į itin dinamiškai augančią išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių rinką. Su tokiomis naujos operacinės sistemos perspektyvomis greičiausiai išloš ne tik „Microsoft“, tačiau ir kitos kompanijos. „Intel“ prezidentas Paul Otellini apie tai teigė: „Mes su nekantrumu laukiame „Windows 8“ pasirodymo. Aš manau, tai bus vienas iš geriausių įvykių mūsų kompanijai per visą jos egzistavimo istoriją. Tai puiki operacinė sistema, ne tik asmeniniams kompiuteriams. Ji leis planšetiniams kompiuteriams tapti pripažintiems visuotinai kaip masinio vartojimo įrenginiams, ypač gamybinėje sferoje, kur jų išplitimas vis dar mažas“.

Sprendžiant iš tokio pasisakymo, naujosios „Windows“ suderinamumas su ARM įrenginiais kompanijos „Intel“ negąsdina. P. Otellini mano, kad daugiametė jo kompanijos patirtis bendradarbiaujant su „Microsoft“ ir dirbant su jos išleistomis OS leis „Intel“ nugalėti bet kurią konkuruojančią mikroprocesorių architektūrą. Turint tokią plačią tvarkyklių ir programų „x86“ procesoriams bazę, tai skamba tikrai įtikinamai. Sistemos su ARM procesoriais viso šio paveldo nepalaikys.

„Intel“ prezidentas taip pat atsakė ir į kitus klausimus. Atsakydamas į tai, jog mobilūs įrenginiai ir priedai nuolat stumia asmeninius kompiuterius iš rinkos, taip mažindami jų populiarumą, P. Otellini pažymėjo, kad šios problemos sprendimas – augančios Kinijos, Brazilijos ir Indijos rinkos su didėjančiu viduriniosios klasės visuomenės sluoksniu.

Parodoje „CES 2012“ kompanija „Intel“ planuoja susikoncentruoti į mobiliuosius įrenginius ir jų spartos didėjimą bei lygiagrečiai mažėjantį „energijos apetitą“. Šiame segmente „Intel“ planuoja mesti iššūkį geriausiam šiuo momentu išmaniųjų telefonų gamintojų penketukui. Paul Otellini teigė, kad pagrindiniai jo kompanijos tikslai šiame segmente – ilgesnis telefonų veikimas ramybės būsenoje 3G tinkluose, patobulinta „HD 720p“ formato vaizdo ir garso atkūrimo kokybė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: