„Intel“ laikinai įšaldo „MeeGo“ tobulinimo darbus  (2)

Kiek netikėtą, nors ekspertų teigimu, ir visai prognozuojamą žinią pranešė internetinis portalas „DigiTimes“. Šio autoritetingo šaltinio teigimu, kompanija „Intel“ planuoja laikinai įšaldyti programinės platformos „MeeGo“ kūrimo ir tobulinimo darbus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastaroji operacinė sistema pozicionuojama kaip atviro kodo sprendimas plataus spektro mobiliai (ir ne tik) elektronikai. Kaip teigiama, tokį „Intel“ žingsnį greičiausiai lėmė išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių gamintojų dėmesio operacinei sistemai „MeeGo“ stoka. Dabar laisvus išteklius „Intel“ artimiausioje ateityje nukreips į aparatinių produktų gamybą, kurie bus suderinami su „Android“ ir „Windows Phone“ operacinėmis sistemomis, nes tai kompanijai atrodo kur kas perspektyvesnė kryptis.

Kol kas neaišku, ar tai reiškia, kad „MeeGo“ projektas bus visiškai uždarytas. Kaip žinia, „MeeGo“ vystymo ne taip seniai atsisakė suomių kompanija „Nokia“. Gali būti, jog platforma bus naudojama kitose IT sferose. Kol kas bene garsiausiu iš egzistuojančių įrenginių su „MeeGo“ OS yra išmanusis telefonas „Nokia N9“, oficialiai pristatytas birželio mėnesį. Turbūt „Intel“ netenkina ir nedidelis šį produktą palaikančių nešiojamų kompiuterių skaičius (kaip pavyzdžiui, „Samsung N100“, „Asus Eee PC X101“ ar „Acer Aspire 5749“), kurie retkarčiais sušmėžuoja rinkoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: