Karinis robotas "Pet-Proto" mokosi įveikti kliūtis (Video)  (3)

Dažniausiai robotai primena nerangius metalo laužus, tačiau prieš porą savaičių JAV karinės mokslinių tyrimų organizacijos DARPA mokslininkų grupės išplatintame vaizdo įraše matyti, jog jų kuriamas robotas „Pet-Proto“ yra ne ką mažiau "grakštus" už kitus dvikojus sutvėrimus: sugeba šokinėti, bėgioti per kliūtis ir vaikščioti per buomus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Beje, visus šiuos "triukus" atlieka dvikojis robotas, o tai šiandieniame robotų pasaulyje dar gana retas reiškinys.

Prie Pentagono remiamo projekto dirbantys mokslininkai vaizdo įrašą išplatino norėdami paskatinti jaunuosius mokslininkus dalyvauti jų rengiamame konkurse, kurio tikslas dar labiau išplėsti robotų galimybes, kad šie ateityje gebėtų gelbėti pavojingose situacijose atsidūrusius žmones, padėti remonto darbuose atominėse elektrinėse bei atlikti kitus darbus, kuriuos žmogui padaryti yra per sunku arba per pavojinga. Konkursas, kurio metu komandos kurs robotus, truks 27 mėnesius, o jo pabaigoje geriausia komanda bus apdovanota 2 mln. JAV dolerių prizu.

„Pet-Proto“ įgūdžiai, kurie demonstruojami vaizdo įraše, atrodo gana įspūdingai. Ypač stebina roboto gebėjimas tobulai laikyti pusiausvyrą.


„DARPA“ komanda yra skūrusi ir keturkojį robotą-šunį LS3, kuris yra be galvos, tad atrodo šiek tiek gąsdinančiai, tačiau dėl papildomų kojų geba įveikti dar sudėtingesnes kliūtis. Ši versija buvo pažangesnė už tą, kuri pasirodė 2008 metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: ITNaujienos
ITNaujienos
(2)
(0)
(0)

Komentarai (3)