Kaukė slidininkams su ekranu ir GPS (Video)  (2)

Garsi JAV kompanija "Oakley" pasauliui pasiūlė įdomią ir beveik revoliucinę naujieną - kaukę slidinėjimui su ekranu, "Bluetooth" ir GPS navigacija. Gamintojo teigimu, „Oakley Airwave" ekstremalams suteiks informaciją apie lavinas, judėjimo slidėmis greitį, netoliese slidinėjančius draugus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaukėje integruotas nedidelis ekranas. Kol slidininkas savo žvilgsnį sutelkia į žiemos peizažus, ekranas nėra matomas. Norint gauti reikiamos informacijos,užtenka sutelkti dėmesį žemiau, į vidinį kaukės paviršių. Be to, kaip „Oakley Airwave" reklamuoja kūrėjai, jame yra ir GPS navigatorius, kuris padeda sužinoti, kiek aukštai iššokote su slidėmis arba snieglentėmis, kokio ilgumo ir trukmės buvo šuolis. Jūs taip pat sužinosite, kokio oro temperatūra, kokiame aukštyje jūs esate.

Tai dar ne viskas, „Oakley Airwave" gali susisiekti per Bluetooth su išmaniuoju telefonu, į ekraną perduoti sms žinutes, praleistus ar einamuosius skambučius.  Ant rankovės įrengta belaidė klaviatūra. Alternatyva - specialus priedas išmaniesiems telefonams su ОС Android arba iOS.

Po kiekvieno šliuožimo jūsų rezultaytai apdorojami ir informaciją galite paskelbti kompanijos sukurtame specialiame internetiniame puslapyje. Taip pat galite palyginti su konkurentais, kurie taip pat naudojasi „Oakley Airwave".  Įrašyti buvimo taškai labai pravers pradedantiesiems sportininkams, nes padės orientuotis vietovėse: atmintyje yra 600 populiarių įvairiausių kurortų trasų. 

Pasak specialistų, kaukė puikiai dėvima, patogi, paliktas puikus periferinis matymas, o akiniai nerasoja, kai juos apmauni specialiomis linzėmis, numatytos ir ventiliacinės skylės.  Papildoma programa Buddy padeda nustatyti, kas iš jūsų draugų šliuožia netoliese . Kaukė pradėta pardavinėti paskutinę spalio dieną. Jos kaina JAV - 599 doleriai. Ją galite įsigyti ne tik sporto parduotuvėse, bet ir "Apple Store".

Daugiau apie naujovę žiūrėkite tolesniame video:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekstremalas.lt
Ekstremalas.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (2)