Priklausomybės forma: Negaliu be telefono!  (7)

Gydytojai pastaruoju metu vis dažniau savo pacientams nustato iki tol retai sutinkamas priklausomybės formas ir ligas. Pavyzdžiui, traumatologai pastebi, kad vis daugiau jaunų pacientų skundžiasi nykščio skausmais ir net išnirimu, kuris atsiranda rašant daug SMS žinučių ar ilgai naršant internete mobiliuoju telefonu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pripratimas prie mobilaus telefono - nauja ir vis labiau plintanti priklausomybės forma. Štai keletas simptomų, iš kurių galite nuspręsti, ar jums negresia minėtoji priklausomybė :

1. Bendrauti su draugais, kolegomis, spręsti įvairius klausimus yra lengviau kalbant telefonu, nei bendraujant akis į akį. Skambinate dėl menkiausių klausimų.

2. „Gyvą“ bendravimą keičiate SMS ir elektroninių laiškų rašymu. Kiekvieną laisvą minutę galvojate, kam parašyti SMS.

3. Jaučiate įtampą dėl skambučio laukimo. Telefoną nuolat ir visur imate su savimi, kad tik nepraleistumėte skambučio. Jei ilgesnį laiką nesulaukiate SMS ar skambučio, imate žvilgčioti į telefono ekraną, tikrinti skambučių registrą.

4. Patiriate didžiulį stresą jei telefoną pamiršote, išsikrovė baterija ar pametėte ir kurį laiką tenka pabūti „ be ryšio“.

5. Būtinybė savo telefone turėti naujausią, populiariausią melodiją, paveikslėlį, aplikacijas, žaidimus ir pan. Tam skiriama daugybė laiko naršymui internete.

6. Telefono sąskaitos visuomet būna didelės.

7. Dažnai keičiamas telefono aparatas į vis naujesnį, turintį daugiau funkcijų, galingesnį, spartesnį ir pan. Tik įsigijus naują modelį, jau galvojama apie kitą.

8. Žmogui, kuris priklausomas nuo telefono, sunku jį padėti- norisi laikyti rankoje, rodyti aplinkiniams, draugams kas viduje - naujos nuotraukos, programėlės, muzika. Net paprašytas pasidėti telefoną, kiša jį į kišenę, kabina ant kaklo, bet ne į rankinę, dėklą ar pan.

9. Nenoras, kad telefoną liestų ir apžiūrinėtų kiti asmenys. Galite parodyti laikant savo rankoje, bet patikėti kitam - sunkiai.

10. Esate keleto skirtingų telefonų ir SIM kortelių savininkas ir nuolat jais naudojatės.

Jei bent 3 teiginiai jums tinka, galima įtarti, kad telefonui teikiate per daug dėmesio ir ateityje galite tapti priklausomas nuo jo.

Atminkite, kad nuolatos stengiantis būti pasiekiamam mobiliuoju telefonu,  nebelieka atsipalaidavimo, nebesijaučiame laisvais, nebemokame pailsėti, atsiriboti nuo visko. Mobilusis telefonas juk buvo išrastas ne tam, kad žmogus atsiribotų nuo pasaulio ir bendrautų su technika.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mobili.lt
Mobili.lt
Autoriai: Arina Pakosaitė
(1)
(0)
(1)

Komentarai (7)