Išmaniųjų telefonų rinkoje „skęstanti“ „Nokia“ – septinta  (6)

Kaip rodo rinkos tyrimų kompanijos „Gartner“ duomenys, telefonų pardavimai šių metų trečiajame ketvirtyje nebuvo tokie geri, kaip buvo galima tikėtis. Šiemet parduota 427.7 milijonai telefonų, kai pernai lygiai tuo pačiu metu buvo parduoti 441.5 milijonai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepaisant visko, išmaniųjų telefonų rinka ir toliau auga. Išmaniųjų telefonų pardavimai trečiajame ketvirtyje, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais, didėjo net 47 procentais. Šiemet jų trečiajame ketvirtyje buvo parduota 169.2 milijonai, pernai tuo pačiu metu – 115.2 milijonai vienetų.

Išmaniųjų telefonų rinkoje karaliauja Pietų Korėjos elektronikos gigantas „Samsung“, kuriam priklauso net 32.5 procentai rinkos. Antroje vietoje išlieka „Apple“, kurios rinkos dalis išmaniųjų telefonų rinkoje yra 14 procentų. Suomiai „Nokia“, kuriems sekasi ypač prastai, sugebėjo net iš trečiosios vietos nukristi į septintąją, užleisdami vietą dar ir RIM, „HTC“, „LG“ bei „Motorola“.

Kalbant apie operacines sistemas išmaniųjų telefonų rinkoje, „Google Android“ ne dominuoja, o tiesiog „traiško“ visus savo konkurentus. Pastarosios operacinės sistemos rinkos dalys yra net 72.4 procentai. Antroje vietoje lieka „Apple iOS“ su 13.9 procentais rinkos dalies, o trečioje – „BlackBerry OS“ su 5.3 procentais. Microsoft Windows Phone tenkinas viso labo šeštąja vieta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(46)
(0)
(21)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: