"Onyx" telefonas su OS "Android" ir "E-Ink" ekranu be įkrovimo gali veikti savaitę (Video)  (4)

Kinų elektroninių knygų gamintojas "Onyx International" pademonstravo naujo įrenginio prototipą – tai išmanusis telefonas, kurio programinės platformos pagrindą sudaro OS "Android", tačiau skirtingai nei kiti tokio tipo įrenginiai, čia naudojamas sensorinis ekranas, padarytas iš vadinamojo elektroninio popieriaus "E-Ink".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aišku, atitinkamai modifikuota ir "Android" vartotojo grafinė sąsaja. Tokio sumanymo pliusai gana akivaizdūs – tai padidėjęs baterijos darbo laikas (telefonas autonominiu režimu gali veikti iki savaitės, o ne iki poros dienų), be to, tokiame ekrane vaizdas yra žymiai ryškesnis tiesioginiuose saulės spinduliuose, lyginant su įprastais ekranais.

Tiesa, be minusų taip pat neapsieita – tokiame ekrane matysime tik juodai baltą vaizdą, o šis nesikeis taip greitai, kaip įprastame ekrane. Iš esmės, jei kam reikia išmaniojo telefono, kuris gebėtų atlikti tiesioginę savo funkciją – užmegztų pokalbio ryšį bei leistų vartyti adresų knygutę – "Onyx" sprendimas šiuo metu yra vienas tinkamiausių. Tačiau žaidimų, interneto naršymo ir filmų gerbėjams teks dar palaukti, kol technologijos žengs toliau ir atsiras spalvotų bei greitų "E-Ink" ekranų, o šių serijinė gamyba taps tokiu pat realiu ir pigiu procesu.

Apie aparatinę naujoko platformą žinoma nedaug. Pranešama, kad procesoriaus vaidmenį atlieka mikroschema su "ARM Cortex-A5" architektūra. Taip pat pažymima, jog naujojo įrenginio svoris yra žymiai mažesnis nei 100 gramų (šaltinio teigimu, jis gali sudaryti apie 70 gramų). Tai yra daug mažiau lyginant su statistiniu išmaniuoju telefonu. Beje, teigiama, kad "Onyx" įrenginys palaiko dvi SIM korteles, jame įdiegta mini-USB jungtis. Tiesa, gamintojas teigia, kad tai yra tik prototipas, tad ateityje šis sprendimas dar bus tobulinamas.

Daugiau apie naująjį prototipą žiūrėkite tolesniame video:

 

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (4)