Šiais metais „Ultrabookų“ rinkos dalis sieks tik 5 procentus  (0)

Tenka pripažinti, kad kompanija „Intel“ įdėjo daug darbo ir lėšų į naujos nešiojamųjų kompiuterių klasės, žinomos „Utrabookų“ vardu, populiarinimą. Visgi šiais metais pastarajai nešiojamųjų kompiuterių klasei sekasi prastai, tačiau ateityje žadama sėkmė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Štai pasak rinkos stebėtojo „DigiTimes“, „Ultrabookų“ rinkos dalis šiais metais sieks tik 5 procentus. Tai reiškia, kad sudėjus visus nešiojamųjų kompiuterių pardavimus, iš jų tik kas dvidešimtas yra „Ultrabookas“, kas, tiesa pasakius, turbūt nelabai patinka „Intel“.

Nors šių metų pradžioje rinkos tyrimų bendrovė „IHS iSuppli“ prognozavo, kad „Ultrabookų“ rinkos dalis šiais metais sieks 13%, o kitais, tai yra 2013 metais, net 28%, tai, kaip matome, nenutiks. Kai šių metų skaičius mes jau minėjome, labai tikėtina, kad kitais metais „Ultrabookų“ rinkos dalis tesieks 20%, o ne jau minėtus 28%, kuriuos prognozavo „IHS iSuppli“.

Šiuo metu „Ultrabookų“ klasės nešiojamųjų kompiuterių kainos prasideda nuo 700 JAV dolerių, kas yra gana didelė suma. Praktiškai visi, be išimčių, „Ultrabookai“ varomi „Intel Ivy Bridge“ architektūros procesoriais, tačiau kitais metais „Intel Haswell“ procesoriai turėtų leisti kiek sumažinti tokių nešiojamųjų kainas, nes jie kainuos pigiau, nei esami.

Mes tuo tarpu galime priminti, jog „Ultrabookai“ yra ypač lengvų, tačiau gana našių nešiojamųjų kompiuterių klasė. Dėl dažniausiai tokiuose kompiuteriuose naudojamų specialių procesorių, kurie naudoja mažai energijos, bei kietosios būsenos kaupiklių (SSD), šie gali veikti pakankamai ilgai naudodami tik baterijos syvus, bet tokie nešiojamieji dar palyginti labai brangūs.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(0)
(12)

Komentarai (0)