Vilniaus apygardos teismas „n5“ nurodė uždaryti ir „LinkoManiją“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Aidas 2012-12-16 16:18
Labai teisingai rašote. Aš nurodžiau tik bendrą teisės normą. Jei pavyks įrodyti, kad dėl teismo sprendimo nevykdymo neesi kaltas, atsakyti nereikės.
Aidas 2012-12-16 17:14
Tuomet kyla toks klausimas - ką laikyti civilinės teisės pažeidėju? Edit: šioje temoje juk kalbama apie intelektualinės nuosavybės pažeidimą?
Shinigami 2012-12-17 16:32
O šioje temoje iš vis nereikia žinoti kas yra pažeidėjas. Nes negali žinoti kuris iš šeimos narių buvo prie kompiuterio ir siuntėsi nelegalę informacija ar kuris naudojo. Bet žinoma, kad kaimynas pas tave slapčia ne įsilaužė, kad per torentus kažko parsisiųstu. Ir tau nelegalių win į kompiuterį ne instaliavo. Todėl ir baudžiami tie kurie gali būti baudžiami pagal galiojančius įstatymus toje šeimoje kuriai priklauso kompiuteris.
Aidas 2012-12-17 16:37
Baudžiamojoje teisėje būtina individualizuoti subjektą, nepakanka nustatyti, kam priklauso kompiuteris. Reikia įrodyti konkretaus asmens konkrečią veiką. Dėl civilinės teisės nesiimsiu kažką kategoriškai teigti, nes labai nutolęs nuo jos. Bet civilinėje teisėje irgi reikia įrodyti kaltę (išskyrus kelias išimtis), o kaltės įrodymui būtinas konkretus asmuo. Šiaip čia tik bendri bruožai. Teisėje kiekviena konkreti situacija sprendžiama individualiai.