Vilniaus apygardos teismas „n5“ nurodė uždaryti ir „LinkoManiją“  (44)

Lietuvos naujienų portalas „15min.lt” ir toliau nušviečia situaciją susijusią su kompanija „n5“, jos direktoriumi Kęstu Ermanu ir vienu iš populiaresnių Lietuvoje „torrent“ tipo portalų „LinkoManija“. Teigiama, jog Vilniaus teismas nurodė uždaryti „torrent“ portalą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Byloje yra įrodymai, kad jie toliau valdo šią svetainę, o perleidimo sutartis pripažinta atmestina. Šis sandoris pripažintas niekiniu, todėl kompanija „n5“ ir K. Ermanas laikytini tinkamais atsakovais“, – sakė Vilniaus apygardos teismo teisėja O. Gasiulytė.

K. Ermanas ir toliau teigia, jog dar 2009 metais „LinkoManiją“ perleido kompanijai „Vitality International Investment“, tačiau programinės įrangos giganto „Microsoft“ atstovams pavyko įrodyti, kad sandėris buvo fiktyvus ir „torrent“ tipo portalą ir toliau valdo kompanija „n5“.

Galime priminti, jog prieš keletą dienų Vilniaus apygardos teismas patenkino programinės įrangos milžino „Microsoft“ ieškinį prieš kompaniją „n5“, kuri anksčiau administravo portalą „LinkoManiją“, ir priteisė 130 tūkstančių litų kompensaciją. Prie viso to „n5“ nurodyta uždaryti minėtą svetainę, tačiau nepranešama, kas nutiktų „n5“ ir K. Ermantui to nepadarius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(58)
(0)
(6)

Komentarai (44)