Kasos terminalai, kurie žino viską

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kestutisz 2012-12-18 10:37
Pernelyg skambi antraštė- POS terminalas ir yra tik terminalas, "pats" jis visgi nieko nežino :) Maximum jame gali būti užkrautas parduotuvės asortimentas, kad ryšio problemų atveju galėtų veiktu autonomiškai ir galėtų vykti pardavimo procesas. Nuolaidų kortelės, lojalumo programos ir pan - taip, gali identifikuoti pirkėją, bet kasa jau nėra ta vieta kurioje reiktų klausinėti kliento ar nepamiršai paimti perezervatyvų (jei perki gėles ir šokoladą, o pirkimų istorija rodo, kad žmona nėščia) - tą turi daryti "išmanūs" ekranai, individualizuotos mobilios aplikacijos, gal net kažkokios dinaminės lentynos dar renkantis prekes.
fraktalas 2012-12-18 21:25
Vsikas priklauso nuo sistemos, kuri įdiegta prekybos tinkle ir duomenų bazės - kas joje kaupiama. Kad prikinių istoriją gali žinoti tai čia jokia naujiena jau dabar tai įdiegta tam tos kortelės ir reikalingos. O sekantis etapas apjungti skirtingas parduotuves ir tada jau volia, žinos ką maksimoje su kortele pirkai, kai picą užsakinėsi. Taip, kad nebūkite naivus meskite tas korteles į šiukšliadežes.
vvv2 2012-12-19 09:31
- taip jau yra net Lietuvoje padaryta, informacijai kaupti nebūtinos lojalumo kortelės, tam pilnai puikiausiai tinka bet koks atsiskaitymas ne grynais!
kestutisz 2012-12-19 09:37
Teoriškai taip, sekti galima būtų ir pagal banko korteles, bet nežinau kiek tai legalu - "lojalumo" kortelės tam ir kišamos, kad paraiškoje jai gauti vartotojas pasirašytų neprieštaraujantis dėl sekimo. Kitas dalykas, kad jau turbūt nebebūtinos ir kortelės - tą galima daryti ir su veidų/automobilių numerių atpažinimu.
immortallt 2012-12-19 10:16
Nu ir ka suseks ? Paranoikai jus...
Rimili 2014-01-07 11:35
Kažin ar smulkiajam verslui tokios sistemos reikalingos, matyt brangiai kainuoja? Ar čia kažkas panašaus http://www.raso.lt/kasu-sistemos-prekybos