„Toshiba“ mano, jog dėl didelių SSD kainų mobilūs kaupikliai taps hibridiniais  (16)

Nors kietosios būsenos kaupiklių kainos (angl. SSD), kaip mes rašėme vakar, mažėja ir netrukus 1TB bus galima įsigyti už 600 JAV dolerių, tai vis tiek yra per daug. Dėl didelių SSD kainų „Toshiba“ mano, jog per artimiausius du metus apie pusę mobilių kaupiklių bus hibridiniai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Hibridiniai kaupikliai, kai šalia įprastų plokštelių yra įdėtas ir „NAND Flash“ modulis, nėra naujiena, nes panašius sprendimus siūlo „Seagate“ ir „Samsung“, tačiau tik 2013 metais į šią rinką rimtai žengti žada dar du žaidėjai - jau minėti „Toshiba“ ir lyderiai „Western Digital“.

Didėjant turinio dydžiui, įskaitant muziką, filmus ir žaidimus, kai turinį galima įsigyti internetu ir jis dažniausiai saugomas ne optiniuose diskuose, o kaupikliuose, gana logiška, kad vartotojai ir toliau naudos įprastus kietuosius diskus, tačiau dėl didesnės spartos įsivyraus hibridiniai diskai.

Štai „Toshiba“ siūlys 1TB ir 750GB talpos modelius su 8GB „SLC NAND Flash“ moduliu, kuris veiktų panašiu modeliu, kaip ir spartinančioji atmintis. Nors toks produktas būtų standartinio 2.5 colio formato dydžio, sunku pasakyti, kiek tai būtų efektyvu, o kaina irgi nėra žinoma.

Kai artėjančių „Toshiba“ ir „Western Digital“ hibridinių kaupiklių kainos nėra aiškios, pažiūrėkime į esamus produktus. „Seagate Momentus XT“ labai primena aptartą „Toshiba“ modelį, nes turi 750GB talpą ir 8GB „SLC NAND Flash“ modulį bei kainuoja 130 JAV dolerių. Tuo tarpu įprastas 750GB talpos, 2.5 colio formato „Seagate“ diskas kainuoja 80 JAV dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(7)
(0)
(0)

Komentarai (16)