Kurios naršyklės geriausiai saugo nuo sukčiautojų puslapių?  (15)

Gerai žinoma austrų nekomercinė organizacija AV-Comparatives pasiūlė naujus interneto naršyklių saugumo sistemų testų rezultatus. Kaip žinome, tarp daugybės interneto puslapių pasitaiko ir tokių, kurios vartotojus bando apgauti, pasinaudojant viena ar kita sukčiavimo schema.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Būtent apsaugą nuo tokių puslapių ir nusprendė patikrinti ekspertai: ar pradės skambinti pavojaus varpais jūsų Interneto naršyklė, jei apsilankys sukčių sukurtame puslapyje?

Testavimas buvo vykdomas kompiuteriuose, kuriuose įdiegta operacinė sistema Windows 7 Service Pack 1, o taip pat šios interneto naršyklės (pastarosios buvo sukonfigūruotos taip, kaip tai padarė jų kūrėjai, t.y. jokių nustatymų pakeitimų nebuvo atlikta):

  • Apple Safari 5.1.7.7534.57.2
  • Google Chrome 23.0.1271.97
  • Internet Explorer 9.0.9112.16421/9.0.12
  • Opera 12.11.1661
  • Mozilla Firefox 17.0.1

Interneto naršyklėms buvo pasiūlytos 294 nuorodos, kurios vedė į sukčiavimui skirtas svetaines. Po visų testų buvo galima stebėti tokį vaizdą:

Pirmoje vietoje atsidūrė norvegų naršyklė Opera su 94,2% sėkmingai atpažintų sukčiautojų interneto svetainių. Antroje vietoje atsidūrė Internet Explorer (82%), trečioje – Google Chrome (72,4%). Prasčiau sekėsi Apple naršyklei Safari (65,6%) ir Mozilla kūriniui Firefox (54,8%).

Antra vertus, nereikia pamiršti, kad pastarieji rodikliai gali keistis, jei tik vartotojai atliks saugumo parametrų naršyklėje pakeitimus, be to, neretai į pagalba ateina ir antivirusinės, kurios taip pat praneša vartotojui apie galimai kenkėjišką Interneto puslapį.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(26)
(0)
(2)

Komentarai (15)