Kurią savaitės dieną vairuoti pavojingiausia?  (0)

Tyrimą atlikęs Kanados psichinės sveikatos ir priklausomybės ligų centras išsiaiškino, kuriomis savaitės dienomis kelyje įvyksta daugiausiai konfliktų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasirodo, pati blogiausia diena vairuoti yra antradienis. Tą dieną Kanadoje vidutiniškai gaunami 984 skundai dėl kitų eismo dalyvių neatsakingo ir agresyvaus vairavimo. Tuo tarpu sekmadienis – pati palankiausia diena išvengti pykčio kelyje. Šią dieną vidutiniškai registruojami tik 425 skundai.

Taip pat ekspertai nustatė, kad daugiausiai agresyviai nusiteikusių vairuotojų į kelius išvažiuoja rugsėjo mėnesį. O mažiausia tikimybė įsivelti į konfliktą kelyje yra birželio mėnuo.

Tyrimo metu buvo išsiaiškinti labiausiai erzinantys kitų eismo dalyvių įpročiai. Beveik ketvirtis apklausoje dalyvavusių respondentų atsakė, kad juos labiausiai nervina nuolat persirikiuojantys ir tarp automobilių nardantys neatsakingi vairuotojai. Antroje vietoje liko greičio viršijimas, tuo tarpu trečiojoje – įžeidžiami gestai.

Anksčiau atlikto tyrimo metu JAV draudimo kompanija „Nationwide Insurance“ nustatė, kad daugiausiai eismo įvykių Jungtinių Amerikos Valstijų keliuose įvyksta penktadieniais. Tądien vidutiniškai registruojamos 4197 avarijos, kurių daugumos priežastis – saugaus atstumo nesilaikymas.

Labiausiai vairuotojus erzinantys veiksmai (proc.):

Persirikiavimas/užlindimas 25%
Greičio viršijimas 13%
Įžeidžiantys gestai 11,7%
Saugaus atstumo nesilaikymas 11,4%
Važiavimas viešojo transporto juosta 6,5%
Posūkio signalo nerodymas 6,3%
Staigus stabdymas 5,5%
Kelio ženklų ignoravimas 4,16%
Per daug lėtas važiavimas 4,14%
Agresyvus elgesys (grasinimai) 3,7%
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (0)