„Apple“: Mes su savo „iPad“ planšetiniais kompiuteriais bandysime aplenkti „Microsoft Windows“  (22)

Viena iš skambesnių žinių šią savaitę buvo rekordiniai „Apple“ praėjusių metų finansiniai rezultatai bei gana žymus kompanijos akcijų kainų kritimas, tačiau „Apple“ vadovas Timas Cookas atrado dar vieną temą, apie kurią norėjo pakalbėti. Mažėjant „Mac“ AK pardavimams, „Apple“ žvelgia į savo „iPad“ planšetinių kompiuterių seriją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ir, tiesa pasakius, nieko keisto, jog T. Cookas užsiminė apie „iPad“ planšetinius kompiuterius. Šių per tris paskutinius praėjusių metų mėnesius buvo parduota net 22.9 milijonai, kai „Mac“ asmeninių kompiuterių pardavimai smuko pastebimai iki 4.1 milijonų parduotų vienetų. Tiesa mes vis dar nežinome, kaip sekasi „iPad Mini“.

„Apple“ vadovas nurodė, jog su „iPad“ planšetiniais kompiuteriais bandys aplenkti „Microsoft Windows“ operacine sistema pagrįstus asmeninius kompiuterius. Tai gana keistas iššūkis, nes mes kalbame apie planšetinius kompiuterius ir asmeninius kompiuterius, o ir „Apple“ neturėtų pamiršti vis didėjančios grėsmės iš „Google Android“ operacinės sistemos šalininkų. Visgi „Apple“ nėra ko daugiau siekti, nes „Mac“ rinkos dalis kiekvieną ketvirtį vis mažėja, kaip ir „iPhone" išmaniųjų telefonų, bet didėjant planšetinių kompiuterių pardavimams, sunku pasakyti, ar „Apple“ išlaikys tas pačias pozicijas. Tuo tarpu asmeninių kompiuterių gamintojų gali laukti sunkūs laikai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (22)