Latvijos kompanija kinams siūlys visureigį už 1 mln. dolerių (Video)  (1)

Latvijos kompanija „DARTZ Motorz Company“ sukūrė pirmą nešarvuotą savo automobilį. Jis bus parduodamas tik Kinijos rinkoje, o galvodami apie sėkmę šioje šalyje, kūrėjai modelį pavadino „Black Snake“. Toks pasirinkimas neturėtų stebinti – 2013-ieji pagal kinų kalendorių yra Juodosios Gyvatės metai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„DARTZ Black Snake“ sukurtas pagal „Mercedes-Benz GL 63 AMG“ ir turės 5.5 l, V8 variklį, generuojantį 557 AG. Automobilis turės iš aliuminio pagamintą kėbulą, deimantais inkrustuotus papuošimus ant variklio dangčio, paauksuotas variklio groteles. Salone prabanga bus kuriama iš egzotiškos odos – bus galima rinktis medžiagas iš gyvatės, krokodilo, stručio ar net banginio penio odos. O kojų kilimėliams panaudota ryklio oda. Savo klientus kompanija žada lepinti ir ikrais – kiekvienas, įsigijęs šį automobilį, per dviejų metų garantinį laikotarpį kas mėnesį gaus po 56 g dėžutę su „Mottra“ ikrais. „Forbes“ žiniomis, šis prabangus visureigis kainuos daugiau nei 1 mln. JAV dolerių (2,57 mln. Lt). Kodėl kažkas turėtų norėti pirkti tokį automobilį? DARTZ savininkas, Leonardas F. Yankelovičius paaiškina: „Dama niekada neateis į vakarėlį su tokia pat suknele, kurią jau turi kita. Tačiau ji kuo paprasčiausiai į vakarėlį gali atvažiuoti tokiu pat juodu S500, tokiu pat baltu „Bentley GT“ ar pilku „Porsche Cayenne“, taip? Taigi, tai bus tik eilinis serijinis automobilis“. Jo nuomone, tai prastas požiūris ir jis netenkina tokios šalies kaip Kinija, kur turtingi klientai nori būti išskirtiniai. Todėl „DARTZ Black Snake“ esą skirtas būtent tokiems, kurie nori turėti neeilinį automobilį. DARTZ taip pat gamina šarvuotą „T-98 Kombat“ ir „Prombron“ modelį, kuris prieš keletą metų išgarsino latvių kompaniją dėl salono apdailai panaudotos banginio penio odos.
Prieš keletą mėnesių rašėme, jog ta pati latvių kompanija neseniai skelbė apie ruošiamą naują projektą. Naujasis firmos modelis 1912 m. Monte Karlo ralį laimėjusio rusų lenktynininko Andrėjaus Nagelo garbei buvo pavadintas „Nagel Dakkar“.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (1)