„Mirties žvaigždės“ fanai: mes ją vistiek pastatysim jau 2015 metais  (6)

Po to, kai JAV vyriausybė sausį mandagiai atmetė pasiūlymą statyti „Mirties žvaigždę“ (angl. „Death Star“), „Žvaigdžių karų“ fanai nenuleido rankų. Vienas entuziastas nusprendė surinkti trūkstamas lėšas pasinaudodamas „Kickstarter“ portalo paslaugomis ir savarankiškai sukurti planetų žudikę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lėšų reikia „visai nedaug“, tik… 543 kvadrilijonų svarų sterlingų. Vienas kvadrilijonas yra tūkstantis trilijonų. Projekto iniciatoriai planuoja surinkti šiuos pinigus iš geranorių „Kickstarter“ portalo lankytojų. Jei reikiama suma bus surinkta, „Mirties žvaigždė“ pradės veikti 2015 metų gruodžio mėnesį.

Entuziastai netgi sukūrė pirminį gigantiško kosminio laivo techninį brėžinį, kuris įtartinai primena paprasčiausią apskritimą. Įdomu, kiek laiko žmonės sugaišo jį piešdami? Tikriausiai visą amžinybę. Kaip teigia autoriai, eskizas bus patobulintas, kai tik bus surinkta tarpinė trūkstamų lėšų dalis – 20 milijonų svarų sterlingų.

Projekto autoriai (o greičiau autorius, tūlas Nikas Petkovičius) ketina „Mirties žvaigždės“ statybai panaudoti „atviro kodo programinę ir techninę įrangą“. Taip jie tikisi sutaupyti lėšų. Ir jei „Jėga nesutrukdys“, blogio imperijos erdvėlaivis „tikrai skraidys“.

Kad ir kaip projektas absurdiškai atrodo projektas, atsirado žmonių, kurie parėmė jį pinigais. Antradienio vakare paaukota suma siekė beveiki 20 tūkst. svarų sterlingų. Ir ji nuolatos didėja. Nežiūrint to, kad patys projekto autoriai skelbia, kad tai tik pokštas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(12)
(0)
(0)

Komentarai (6)