Android ir toliau populiarėja tarp virusų kūrėjų  (6)

Tyrimas, kurį parengė kompanija Blue Coat Systems, dirbanti tinklo saugumo sferoje, teigia, kad grėsmių skaičius operacinei sistemai Android ir toliau auga septynmyliais žingsniais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastaroji mobili programinė platforma išlieka pagrindiniu kibernetinių nusikaltėlių taikiniu, o tam puikiai pasitarnauja ekosistemos fragmentacija bei labai lėtas naujausių versijų populiarumo augimas, praneša portalas ZDnet.

Tokiems kompanijos ekspertų pareiškimams pagrindo suteikia per paskutinį pusmetį išaugęs Android kenkėjiškų programų skaičius. Iš jų iki 40 % platinama per taip vadinamus kenkėjų tinklus (malware networks) – paskirstytos struktūros „pasauliniame voratinklyje“, kuris skirtas įvairių kibernetinių atakų rengimui ilgalaikėje perspektyvoje. Blue Coat Systems specialistai teigia, kad jie stebi maždaug 500 tokių tinklų, kurie nuolat keičia domenus ir geografines koordinates.

Pagrindiniu mobiliems vartotojams grėsmių šaltinių ekspertai laiko pornografinius puslapius. Laimei, mažiau nei vienas procentas vartotojų ten lankosi, pasitelkdami savo mobilius įrenginius, tačiau tokie vartotojai labai smarkiai rizikuoja tapti kibernetinių nusikaltėlių taikiniu. Reikia pripažinti, kad vis tik bet kokie specialistų patarimai šiuo klausimu yra beverčiai: nugalėti žmogaus fiziologinį/psichologinį poreikį yra tas pats, kad pakeisti jo prigimtį.

FACEIT. LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (6)